2018 november 14., szerda

Nagy Ervin könyvei karácsonyi akcióban

Share

A filozófus két önálló kötete 5200 helyett most 4000 forint + postaköltséggel rendelhető meg közvetlenül a kiadótól, az Oikosz Alapítványon keresztül, az oikosz@gmail.com címen. Külön kérésre a szerző által dedikált példányok kérhetőek.

a-liberalizmus-illuzioi

A liberalizmus illúziói (Attraktor Kiadó 2014)

“Közösség nélkül az erkölcsi viszonyrendszer végtelenül szubjektívvá és relatívvá válik. Ráadásul kipottyannak olyan értékek, mint a kölcsönösség, a szolidaritás, az önzetlenség, az önfeláldozás és az igazságosság. Valójában a humanizmust és az igazságos társadalmat veti az el, aki tagadja a közösség erkölcsi forrását.” 

Most 2400 helyett 2000 forint + postaköltségért rendelhető meg

Nagy Ervin filozófus, publicista vitairata a napjainkra szélsőségessé váló liberális áramlatok gondolati/ideológiai/etikai túlzásaival szemben – a hagyományos értékek, az erkölcs és a józan ész védelmében. (libri.hu)

“… a liberálisok az erkölcsöt jellemzően az individuumba zárják és pusztán a szabadság mennyiségi növelésétől várják a boldogabb életet. Ezzel szemben én úgy gondolom, hogy bizonyos közösségek

De lehet-e erkölcsösebb valaki pusztán a szabadság növelése által?” (bookline.hu)

Omladozó Téveszmék (Attraktor Kiadó 2016)

omladozo-teveszmek2Most 2800 helyett 2200 forint + postaköltségért rendelhető meg

Rövid, esszéjellegű filozofikus írások Istenről, emberekről, eszmékről. (libri.hu)

“Igaz, a szabadságra szükség van, mert a szolgaság szükségszerűen rossz de mindebből nem következik az, hogy minden olyan normát le kellene érte rombolni, ami erkölcsi korlátok közé szorítaná. Voltaképp ezen a ponton keresendő a konzervatív és a liberális szabadságfogalom közötti egyik, ha nem a legfontosabb különbség. Mert míg az előbbi úgy véli, hogy a szabadságot minden egyén számára biztosítani kell, de csak addig, míg az nem ütközik az egyes közösségek és hagyományok értékrendszerébe és az igazságosságba; addig a liberális, minden tiszteletet sutba dobva, korlátlanná kívánja tenni az egyén autonómiáját. Így kerül kukába a liberális gondolkodás szerint a nemzet, a család, vagy éppen bármilyen más, emberen túli értékek hitén alapuló közösség is.

Nagy kár, hogy a profán kilökdösi életünkből a ritkán látott vendéget: a szentet… Pedig a szent velünk él. De a mi választásunkon múlik, hogy meddig még (Részlet)

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Nagy Ervin filozófus-politológus, a Polgár Portál felelős kiadója, állandó szerzője. Közíróként rendszeresen publikál más blogjain (http://nagyervinfilozofus.blogspot.hu/), az Aracs Délvidéki Közéleti Folyóiratban, illetve a Magyar Hírlapban. Megbízott egyetemi előadó, számos felnőttképzéssel foglalkozó iskola tanára. A liberalizmus illúziói (Attraktor, 2014) és az Omladozó téveszmék (Attraktor 2016) című könyvek szerzője.
Share

Esetleg más?

A Szentlélek tüzes lángnyelvei leszállnak az apostolokra

Végvári Gábor: Pünkösd a Lélek ünnepe

A keresztény/keresztyén hívők három nagy ünnepe közül a pünkösd a sorban az utolsó, és sokak …

Egy hozzászólás van

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    A liberalimus a zsidók fegyvere és kifejezetten káros! Mint olvastam, mostmár gyengélkedik – hála Istennek. Amen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.