2018 július 23., hétfő
Niedermüller Péter - Fotó: Horváth Péter Gyula (PestiSrácok.hu)

Nagy Ervin: Olümposzon székelő uniós csinovnyikok (i)gazsága

Share

Kérlelhetetlenül piszkálja őszinte gyermeki kíváncsiságom az, vajon miért tartja az ellenzék színe-java az uniós elitet (?), a Bizottságot, a bürokratákat, de úgy általában az összes intézmény politikai kinevezettjét, választottját és az utolsó csinovnyikját, de talán még a brüsszeli takarítónőt is valamiféle orákulumnak. Kiknek mindig, mindenben igazuk van. Kiknek morális intelmei időtlen időkig érvényesek. S kiknek minden szándékuk, gondolatuk és cselekedetük maga a megfellebbezhetetlenül objektív, értéksemleges és demokratikus példamutatás.

Akár az ókori istenek, kik az Olümposz csúcsán csücsültek és minden emberi történésbe belekotyogtak… És persze akkor is igazuk volt, ha nem.

Sőt, akkor is, ha csibészkedtek, ha néha-néha hazudoztak, vagy valami apró gazságot követtek el.

Ó igen, írhatnának ellenzéki polgártársaink ódát. De mit ódát! Himnuszt is ezzel az erővel a Brüsszelben székelő (!) emberistenekhez!

Ám nem teszik. Még…

Csak halkan és letakart szájjal elsúgják nekik kéréseiket, majd óvodás izgalommal várják, mikor jön már a csiklandozó vágyaikat kielégítő kinyilatkoztatás, beledumálás, kioktatás, fenyegetőzés, beavatkozás. Ami persze jő… Minduntalan eljő. Ők pedig, akár a zsíros kenyérre kiéhezett csimoták, boldogan harapnak az isteni eledelbe, majd mutatják országnak-világnak, mijük is van.

Mert mijük is van?

Néhány vélemény, fenyegetőzés, néha egy-két papiros is, hogy nincs minden rendben a magyar kormány döntéseivel. Nagy része politikai koholmány, érdek szülte firkálmány, kis része jogos kétség. Mert ha mindig minden rendben volna, akkor a kormányt is istenek alkotnák. De az ágostoni értelemben vett isten városa még nem született meg – így hibát mindig is lehet és kell is keresnünk.

Árulja el viszont valaki, mindezekből miként következik az, hogy az idegen kritikusainknak örökkön-örökké igazuk van?

Nos?

Figyeljük csak meg! Amint valamiféle kétkedő visszajelzés, aggodalom, vagy minősítés hangzik el az unió intézményeiben székelő istenemberektől, máris izgatottan és tudálékosan huhogva elénk állnak az „anti-orbánista” politikusok; mert más ideológiai jelzőt lassan már nem tudunk rájuk használni. A gyurcsányisták, a szocik, az lmp-sek és a mostanság szélkakasként forgó, szimpátiával szemlélődő felebarátainkat is gyakorta elszédítő jobbikosok, no meg a törpepártok óriásai.

Valahogy így: ugye, hogy ugye? A tévedhetetlen uniós istenemberek megmondták, hogy nagy baj van. És nekik mindig igazuk van. Jöhet a kötelezettségszegési eljárás, vagy a hetedik cikkely. Slussz!

Egy dolog azonban bizonyos:

Minél többet járnak árulkodni Brüsszelbe ellenzéki polgártársaink, minél inkább kinyilatkoztatásként mantrázzák az onnan érkező jogos, vagy jogtalan kritikákat, minél többször hivatkoznak erkölcsi dogmaként az unió intézményeiben (és mellékhelyiségeiben) székelő politikusok szavaira (sza*aira), annál inkább közelebb kerülnek ahhoz, hogy rájuk szakadjon a budi…

Ha már székelnek…

Mindamellett idegenekkel megtárgyalni vitáinkat, kívülállókat hívni segítségül a nemzet ellenében – sose lesz szimpatikus a magyarok többségének. Ez viszont tényleg igaz állítás.

Ja, és mielőtt elfelejtenénk: a hazaárulás szele is megborzolhatja a nagy igyekeztükben kipirosodott orcájukat.

Ezen sem ártana néha elgondolkodni…

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Nagy Ervin filozófus-politológus, a Polgár Portál felelős kiadója, állandó szerzője. Közíróként rendszeresen publikál más blogjain (http://nagyervinfilozofus.blogspot.hu/), az Aracs Délvidéki Közéleti Folyóiratban, illetve a Magyar Hírlapban. Megbízott egyetemi előadó, számos felnőttképzéssel foglalkozó iskola tanára. A liberalizmus illúziói (Attraktor, 2014) és az Omladozó téveszmék (Attraktor 2016) című könyvek szerzője.
Share

Esetleg más?

Dr. Zsebők Csaba: Vörös diktatúrák a Kárpátok alatt – 41-42. rész – A magyarországi sajtó a Rákosi-korszak végén és a forradalom idején

Az oroszországi bolsevik hatalomátvétel 100. évfordulóján górcső alá vesszük, milyen hatást gyakorolt a kommunizmus az …

2 hozzászólás

  1. Dékány Ilona

    Nos , igen ! Milyen magasságban képzelik el saját pozíciójukat az eu–s istenségek ? Mit képzelnek magukról azok a magyar delegáltak —és nem delegáltak — akik képesek erre a ” nyalásra ” , csak , hogy erősítsék a pozíciójukat ? Régóta véleményezem , hogy totális hazaárulást követnek el azok , akik a nép által választott Magyar Kormány —és így a magyarság —-ellen tesznek bármit ! IGEN ! HAZAÁRULÓK !

  2. Csanády Lili

    Szerencsés Károly elemzése pontos választ ad, a Nagy Ervin által felvázolt jelenségre. Ha nem lenne abszurd, azt mondanám, hogy EZEKNEK, akik a mindenkori hatalom , így a brüsszeli senkiknek a hátsóját is fényesre tisztogatják, a DNS-ébe kódolták Rákosiék a hazaárulást, az aljasságot, az oszd meg és uralkodj gondolkodásmódot. Sajnálatos módon a rendszerváltás nem iktatta ki sem a közéletből, sem a gazdaságból ezt a minden tisztességet és morált nélkülöző embertömeget, az eredményét meg jól vázolja fel a szerző.
    Egyszer érdemes lenne azon is alaposan elgondolkodni, hogy ki vagy kik szabotálták el és miért a valódi rendszerváltást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.