2019 június 25., kedd
Forrás: mfor.hu

Nagy Ervin: Simicska és az atom(baba)

Share

Van azért csöppnyi diszkrét bája annak, mikor az ellenzék tetteinek morális ódiumát nem vállalva – a padlóra került Jobbiktól kezdve egész a szoci szavazóig, no meg az a sok-sok követhetetlen megélhetési törpepártocskával karöltve, most hirtelen Simicska Lajos szavának ad hitelt. Még akkor is, ha az „egykori oligarcha” kivonulóban van a magyar közéletből. Kis képzavarral – de követve Bunuel klasszikus „diszkrét báj” kifejezésével – élve: most lett csak igazán a „burzsoáziának” diszkrét bája minálunk! Hisz, ha valakiben bíznak még az ellenzéki oldalon, az nem más, mint Simicska. Ő maradt… És az általa belengetett atombomba, mivel a miniszterelnököt ki lehetne lőni, még akkor is, ha a kormányoldalon egyre inkább megjelenik a kételkedés és a röhej ezzel kapocsaltban.

Ne kerteljünk! Lajos amolyan hózenetrógeres, „döbrögis típus”. Legalábbis ez idáig. Ráadásul Lajost nem sodorta el a „la dolce vita” hulláma, hanem ő olyan, amilyen. Sárga, savanyú, de a miénk. Illetve az ellenzék utolsó reménye.

Mert emlékszünk még, mikor adott néhány villáminterjút a nagy semmiből hirtelen, mikor bevitt egy „jobb horgot” Orbán Viktornak. Ennek amúgy már rég le kellett volna csengenie egy normális országban – de az ellenzék azóta is keresi, de nem leli a témát. Az oligarcha által támogatott Jobbik zuhanórepülésben van, a legtöbb cégét eladja – és ha a pletykák igazak, akkor úgy menekül a tengerentúlra Simicska is, mint szerencsétlen román vízvezetékszerelő, aki nem tud németül.

Hétvégén Simicska nyilatkozni szokott. (Vagy összefirkálja a veszprémi hirdetőoszlopokat.) Hiába könyörgött a családja és a még megmaradt köre, hogy ne tegye – Lajosunk leállíthatatlanak tűnik. De ez több mint hiba volt. Ez önsorsrontó tettnek bizonyult. Ha a politikai tartalmát nézzük, akkor is igaz az, hogy a külcsín elvitte a belbecset.

Tehát Lajosunk a vasárnapi ebéd mellől rendszeresen tárcsázott, miközben azon járt fifikás kereskedő agya, hogy mi legyen az a dolog, amivel megkavarhatja most a trutyit az Orbánnal folytatott háborújában. Aztán beugrott a nagy ötlet. Orbán ügynök volt! S róla, a hős, igazi ellenzéki Lajosról jelentett. Bár ahhoz még elég józan volt, hogy ezt így ne mondja ki, de vélelmezni igen jól sikerült. (Oly annyira jól, hogy a ballib sajtó már tényként vette át, hogy Orbán jelentett a hős ellenzéki Simicska Lajosról.)

Szóval az első atombomba nem robbant fel… Valahol eltűnt. Vagy soha nem is volt…

És akkor jött a második. Miután eladta Simicska a legtöbb érdekeltségét, és úgy tűnik, hogy távozik az országból, mielőtt a jegyeket megvette és mielőtt becsekkolt volna a Liszt Ferenc repülőtéren, bedobta a második bombáját. Kissé tragikusan tálalva. Azt nyilatkozva, hogy ha történne vele valami, akkor a videóra mondott szövege nyilvánosságra fog kerülni.

Nos, ki hiszi ezt el azután? Nincs itt semmiféle atombomba. Csak fenyegetőzés, bomlasztás és csöppnyi muníció az ellenzéknek. Ennyi. Ez inkább „atombaba”.

De hogy mit mond a sértett Lajos, az egy dolog. A legszebb, ha úgy tetszik a legbájosabb az egészben az, hogy az ellenzék, aki Simicskát kiáltotta ki a patás ördögnek az elmúlt években, most hirtelen hisz neki. Mert más nem maradt. És felszólítja a jobbikos kis csávótól kezdve a vén szociig Orbánt, hogy tisztázza magát a hős és igazmondó Simicska Lajos vádjai alól.

Röhögjünk vagy sírjunk? Még nem tudjuk. De egy biztos. Az valóságérzetét vesztett Simincska nem fog atombombát ledobni. Sem Amerikából, sem itthon. Maximum bambul egy ideig még, míg megszűnik minden befolyása.

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Nagy Ervin filozófus-politológus, a Polgár Portál felelős kiadója, állandó szerzője. Közíróként rendszeresen publikál más blogjain (http://nagyervinfilozofus.blogspot.hu/), az Aracs Délvidéki Közéleti Folyóiratban, illetve a Magyar Hírlapban. Megbízott egyetemi előadó, számos felnőttképzéssel foglalkozó iskola tanára. A liberalizmus illúziói (Attraktor, 2014) és az Omladozó téveszmék (Attraktor 2016) című könyvek szerzője.
Share

Esetleg más?

Nagyszombati csend

  Csend van, nem történik semmi sem, a Messiás sírjában pihen, az apostolok ajtók mögött …

2 hozzászólás

 1. ÍME ORBÁN ÉLESÍTETT ATOMBOMBÁJA A MAGYAR NÉP ELLEN!!!
  ORBÁN VIKTOR NETANYAHU PARANCSÁRA DOBATJA UTCÁRA ÉS LAKOLTATJA KI A MAGYAR EMBEREKET‼️🤢🤮
  A RÉGI-ÚJ ZSIDÓ TELEPESEK MAGYARORSZÁGI INVÁZIÓJA A RÓZSADOMBI PAKTUM TERVEI SZERINT ZAJLIK NAPJAINKBAN!
  A KILAKOLTATÁSI HULLÁM NEM MÁS MINT ZSIDÓ HONFOGLALÁS‼️

 2. A szükséges +:
  Évente, 10.000-nél is több diplomás végez, magyar egyetemeken. Kiből lesz „vezér ember” miniszter, országos potentát? Most a legegyszerűbb benősülési esettől tekintsünk el! Ma már ugródeszka lehet, valamely pártban történő törtetés, szélhámoskodás! De a jó kapcsolatok szerzésére, a titkos szolgálati szolgaság, vitt és visz a magasba! Ez a láthatatlan, titkos lépcső! Ez a leleplező! Ha ezt tudod, ez a, feltétel aki ott virít, arról meglehetsz győződve ha ott van, megfelel a feltételeknek! Akkor amikor, művezető se lehettél a gyárban a párt tagsága nélkül, ajánlása nélkül. Akkor Állam Miniszter, igazgató, média munkatárs, vagy külföldi egyetemista lehettél? Ha nem voltál a „mi kutyánk kölyke”? Ha meg később dezertál, akkor áruló, vagy sunyi lélek! Melyiket vállaljátok, hős FIDESZ-esek? Az ilyen jellem megfelelő alap az ország vezetéséhez? Akad félrevezethető ember, aki rátok szavaz? Mára az is nyílt titok, Antall kormány alatt nem születhetett ügynöktörvény, maguk ellen? Annyira azért nem voltak hülyék!
  „Az új képviselőházban, csupa ismeretes arcot látni! Petőfi 1848 aug. 1989 dettó!
  „Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, vég nélkül fenntartsa saját uralmát!” 1902, Beszoptuk!
  Törvényszerűen mondhatjuk ki: hitvány idősebb nemzedékek mellett felnőtt ifjúság még hitványabb. Szabó Dezső 1921!
  “A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a „nemzeti” jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali.” (Márai Sándor)
  Szent Antall Józsitok is megfelelt, a kitüntetéshez szükséges MSZMP tagságnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.