2018 november 15., csütörtök
Egy ukrán kisiskolás nemzetiszínű zászlóval takarja el az arcát egy kijevi tanévnyitó ünnepségen – képünk illusztráció (MTI/EPA/Roman Pilipej)

NATO-csúcs: Ukrajna ügyében változatlan a magyar álláspont

Share

Ukrajna ügyében a magyar álláspont változatlan – szögezte le Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében a szerdán kezdődő NATO-csúcstalálkozóval kapcsolatban.

Mint kifejtette: amíg Ukrajnában a kisebbségi jogok elvétele nem fejeződik be, és az elvett jogokat nem adják vissza, addig a magyar kormány blokkolja Ukrajna euroatlanti integrációs törekvéseit. A magyar kormány nem járul hozzá a NATO-Ukrajna csúcstalálkozóhoz és miniszteri szintű találkozók összehívásához sem, illetve megvétóznak minden NATO-Ukrajna közös, kétoldalú nyilatkozatot – tette hozzá.

A Georgia és Ukrajna részvételével megrendezendő, a Fekete-tenger térségének biztonságával foglalkozó eseménnyel, és az annak végén kiadandó nyilatkozattal kapcsolatban nem emel vétót a magyar kormány – írta az államtitkár.

A NATO kétnapos csúcstalálkozója szerdán kezdődik Brüsszelben.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Orbán Viktor részt vesz a Sargentini-jelentés vitáján

A magyar miniszterelnök személyesen vesz részt szeptember 11-én az Európai Parlament plenáris ülésen, melyen a …

Egy hozzászólás van

  1. A NATO tagja lehet(ne),egy háborúban álló ország?
    Azonkívül,hogy életképtelen,fülig eladósodott államháztartásuk van. Mit szeretnének még? A piacaikat ,területüket,megszerezték. Az iparukat leépítették.
    Értem én,hogy kell egy ütközőzóna,de milyen áron?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.