2019 április 18., csütörtök

Nazareth-koncert Budapesten Mikulás előestéjén

Share

Véletlen egybecsengés, hogy az ötvenedik születésnapját ünneplő Nazareth együttes éppen az év utolsó hónapjában ad koncertet fűvárosunkban, az A38-as állóhajón. Más kérdés, hogy a zenekarnév nem is Jézus származási helyéhez kötődik; ahány forrás, annyi legenda az elnevezésre, ebbe ne is menjünk bele!

A fél évszázados fennállástól sem kell megijedni; az eredeti felállásból csupán Pete Agnew basszusgitáros szerepel a csapatban. Fia, Lee ül a dobok mögött, hiszen sajnos a zenekarnak halottja is van már: húsz éve, hogy végzetes szívrohamot kapott Darrell Sweet, az eredeti dobos. Dan McCafferty énekes öt évvel ezelőtt nyugdíjba vonult, őt  a Krokusból ismert Carl Sentance váltotta. Ne feledkezzünk meg Jimmy Murrison (nem Jim Morrison) szólógitárosról sem, aki ’94 óta erősíti a bandát.

A Nazareth zenekar megalakulása után hét évvel, 1975-ben érte el a világhírnevet a Love Hurts című balladával, mely szinte „véletlenül”, feldolgozásként került a Hair of the Dog album amerikai változatára, a rövid játékidő miatt. Talán ez a siker is hozzájárult ahhoz, hogy a hetvenes években követett progresszív irányvonalat 1980 körül slágeresebb stílusra váltsák, olyan dalokkal ajándékozva meg a világot, mint a Holiday, a Where are you now?, vagy a Winner on the Night.

A Hair of the Dog lemez címadó dalát a Guns and Roses is feldolgozta, sőt, énekesük, Axel Rose meg is hívta a skót zenekart esküvőjére talpalávalót húzni, de McCaffertyék köszönettel elhárították a megtisztelő (?) felkérést.

A Nazareth mindezt leszámítva folyamatosan aktív, erre bizonyság eddigi huszonnégy stúdió-albumuk. A 2010-es évek három új dalgyűjteményt is szültek a rajongóknak. A legutóbbi ez év októberében jött ki Tattooed my Brain címmel – és már az új énekessel, Sentance-szel. A nagy slágerek mellé bizonyára erről is eljátszanak néhány nótát Budapest legelképesztőbb koncerthelyszínén, az A38-as állóhajó gyomrában.

Kik?  Nazareth rock zenekar

Szervező: Livesound Agency

Hol? A38-as hajó, Budapest, Petőfi –híd budai hídfő

Mikor? 2018. december 5. 20:00

Mennyiért? 6900 Ft (elővétel), 7500 Ft (a koncert napján)

Szerző: Veca / fesztikorkep.com

 

Source: Fesztikörkép

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Több mint 80 ország alkotásaiból válogat az idei Cinemira Gyerekfilm Fesztivál

Több mint 80 ország gyerekeknek szóló alkotásaiból válogat élőszereplős, animációs és dokumentumfilmeket az idei Cinemira …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.