2020 október 29., csütörtök

Ne higgy a törpék szavának!

Share

Hát elkezdődött a harc, a kultúrharc – vagy inkább riasztóan folytatódik az – hazánkon belül is. Európában, a Közel-Keleten, Ázsiában, Afrikában már régen folyik – fegyveresen is. Itthon az ellenzék – kivétel a Munkáspárt – bojkottra és igen szavazatra buzdít, primitív módon kifigurázva a Kormány plakátjait.

ellenzek_plakat

Ne higgy a törpék szavának! Ők tagadták meg 2004-ben testvéreinket, az idegeneket befogadnák. Pl. az egyik plakátjukon egy nő és férfi háttal látható, amint jobb kezük középső ujját mutatják, vagyis, hogy bojkottálják a népszavazást mert hülye kérdésre nem lehet jó választ adni. A plakáton emellett az “Aki otthon marad, Európára szavaz” és egy vörössel áthúzott “Népszavazás 2016” felirat, és három párt logója szerepel (MoMa, Együtt – a Korszakváltók Pártja, PM). Na igen, maga a plakát stílusa tiszta Európa, ugye? Meg a baloldal észérvektől dús érvelése is. Ide tartozik az MSZP, DK is.

Azt mondják a bojkottra szólítók: álkérdés, senki nem akar idetelepíteni senkit. Valóban? Merkel mondta: „Az nem megy, hogy egyesek egyáltalán nem akarnak muszlimokat.” Miért akar az osztrák belügyminiszter a magyarral, a magyar a szerbbel, s mindegyik a görög féllel az illegálisan odaérkező migránsok visszatoloncolásáról, visszafogadásáról egyezkedni? Mert mindenki szabadulni akar tőlük. Mi lesz? Visszamennek a hazájukba? Vagy Németországba, Franciaországba? Svédország, Hollandia, Dánia bejelentette, hogy megtelt. Nem álkérdés ez, hanem létkérdés! Lehet, hogy itt maradni nem akarnak, de átgázolni rajtunk azt igen. Emlékezzünk csak a tavalyi Keleti pályaudvarra! Mostanában mi történt? Kiskunhalasról hét bevándorló megszökött – kettőt még keresnek, Budapesten szomáliai menekült zaklatott szexuálisan egy nőt. Tehát álkérdés a népszavazás?

Egy példát idézek röviden egy szír menekültről, aki jelenleg Egyiptomban él. Minta az egész probléma bonyolultságára, de főképpen arra, hogy milyen messzi van az egész ügy a megoldástól, amit most tőlünk (is) várnak. Az Egyiptomba került szíriaiak egyik lakásában készült a riport, amelyet 2015. decemberben közölt az MTI. Abu Nemrnek 15 gyereke és két felesége van. Egyik felesége és három gyereke Egyiptomból a tengeren át, három fia Törökországon keresztül jutott Európába. Az egyik fiúnak azonban röviddel később vissza kellett térnie Damaszkuszba. Abu Nemr a kairói német nagykövetségre ment, a családegyesítés lehetőségeiről érdeklődött. Megtudta, ezen az úton csak ő és kisfia mehetne Németországba, vele élő négy, 18 év fölötti lánya és anyja nem. A szükséges papírokat ráadásul a bejrúti német külképviseleten kellene hitelesítenie 1300 dollárért. “Kihez forduljak most? Ki az, aki egyáltalán kíváncsi a mondandómra?” – kérdezte. Minden részvétünk mellett: nekünk legyen lelkiismeret furdalásunk? Abu Nemrnek 15 gyereke és két felesége van. Most nyomorog, s mi sajnáljuk. De hát ez egy más világ, emberek!

Alkotó: ELÉG
Alkotó: ELÉG

Ezeket a problémákat kellene nekünk befogadnunk, majd megoldanunk? Amúgy Szíria nyugatiasan nyílt világ volt a háború előtt, de hogy is vagyunk például Szaud-Arábiával? Ahol a nők férfi-kíséret nélkül nem is mutatkozhatnak, autót sem vezethetnek! Hogy lehetne összeegyeztetni a két kultúrát: a nyugati és az iszlám világ szokásrendszerét? Sehogy! Az iszlamisták „Allah Akbar” felkiáltással gyilkolnak, nekik mindenki hitetlen, aki nem Allahban hisz, szerintük a hitetleneket ki kell irtani. A gyerekeik hogy nőnek fel egy idegen kultúrában? Ez identitászavarhoz vezet. Kik ők? Európaiak, muszlimok, keresztények … ?! Frusztráció, kallódás, bűnözés, gyilkolás, terrorcselekmény. Kell ez Magyarországnak? NEM!  

Valóban hülye kérdés az október 2-ai népszavazás? Ne higgy a törpék szavának! Szerintem létkérdés! Jövőnk, gyerekeink, unokáink élete a tét! El kell mennünk és NEM-mel szavaznunk!

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Patakfalvy Katalin

Végzettségek: tanító ; igazgatási rendszerszervező
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Múzeum a város felett: Kiscelli Múzeum

Utunk következő állomása a Kiscelli Múzeum volt. Különös ez a múzeum, különös történettel, különös múlttal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.