2019 szeptember 18., szerda
Gyergyószárhelyi stand a Budapesti Székely Fesztiválon.

Ne szidjátok a székelyeket!

Share

Budapest Millenáris Park, nagy a székely népsűrűség. Emberek jönnek, mennek, régi ismerősök mintha csak találkát adtak volna, ölelkeznek, örvendenek egymásnak. Székelyruhás lányaink után magyarok, székelyek, mint a napraforgók a Nap után megfordulnak. Ünnepi a hangulat, sör van sülnek a húsok ,a miccs finom.

Lukács Géza blogírónk előadást tart a szárhegyi káposztáról a Budapesti Székely Fesztiválon.

A park előtti járdán sétálok, amikor közvetlenül a hátam mögött, egy három férfiből és két nőből álló társaság szidni kezdi a székelyeket, és pont azt, ami nekünk még a legértékesebb. Nem tetszett a beszédünk, a büszkeségünk, nekik már nagyképűség volt, és így tovább.

Hallgattam egy darabig, nevelőórát nem akartam tartani, a bennem levő székelyek pedig nagyon akartak forgolódni. Csuklómon ott volt a belépéshez szükséges Székely Fesztiválos szalag. Bal kezemet magasra emeltem, hadd lássák, ki megy előttük. Nem tehetek róla, hogy izmaim rövidek, és mikor kezemet felemeltem, ujjaim ökölbe rándultak. Felfigyelhettetek a mozdulatra, mert hallottam, hogy mondták: ez is székely.

Nem néztem hátra, előttük ballagtam, kezem a magasban, de titokban azért egy nyaklevesre számítva. Csend lett a hátamnál, már foci lett a téma, nyakleves nem csattant, karmesteri pozícióm is abbamaradt. Mosolyogtam magamban, hogy tényleg meglephettem őket, hogy itt Budapesten egy karmozdulattal csendre intettem…

Ha Buda, ha Pest, ha itt vagyok, ha ott, csak egy kérésem van mindenkihez: ne szidjátok a székelyeket!

Lukács Géza

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Lukács Géza

Legfrissebb bejegyzések Lukács Géza (összes bejegyzés)

Share

Esetleg más?

MNM Málenkij Robot Emlékhely

#Muzej2019 – MNM Málenkij Robot Emlékhely

Aki a Hungária körúton a Rákóczi hídtól észak felé halad, nem tudja nem észrevenni ezt …

Egy hozzászólás van

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Isten áldd meg a becsületes magyart és szeretett testvéreinket, a székelyeket, valamint Nagymagyarországot és népeit mindörökké, amen. Akik a nemzetünket mocskolják, azok a haza söpredékei.Le velük! Amen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.