2018 július 19., csütörtök
Morvai Krisztina és Varga-Damm Andrea még 2015 februárjában, a veszprémi időközi választás előtt. MTI Fotó: Nagy Lajos

Nekitámadt Morvai Krisztinának a jobbikos Varga-Damm Andrea

Share

A Jobbik Európai parlamenti képviselője szerint a párt képviselőjelöltje belerúgott a hazafiakba és a Jobbikos szavazókba, amikor elbagatellizálta a 2006-os utcai zavargások idején történt rendőri túlkapásokat. Varga-Damm Andrea ugyanis bírálta Morvai Krisztinát, aki részt venne a március tizenötödikei Békemeneten. A Jobbik nem akarta kommentálni a két politikus vitáját.

„Kedves Andrea! Megdöbbentett Facebook posztod, amelyben bagatellizáltad, sőt eltagadtad a Gyurcsány-rendszer szemkilövetéseit, rendőri brutalitását és embertelenségét” – így kezdi a Jobbikos Varga-Damm Andreának szóló nyílt levelét Morvai Krisztina a Jobbik Európai parlamenti képviselője. Morvai Krisztina szerint Varga-Damm Andrea belerúgott a hazafiakba és a jobbikos szavazókba.

A két Jobbikos politikus közti üzengetés azután kezdődött, hogy Morvai Krisztina bejelentette: részt vesz a március 15-ére meghirdetett Békementen, mert szerinte ha az ellenzék győzne, ez lenne az utolsó alkalom, amikor nemzeti érzelmű, bevándorlásellenes magyar emberek tömegesen az utcára mehetnek.

Erre válaszul a Simicska Lajossal barátságot ápoló Jobbikos Varga-Damm Andrea Facebook bejegyzésében azt írta: érthetetlen Morvai Krisztina kijelentése, mert szerinte a Fidesz kormány alatt ugyanannyi tüntetést tiltottak be jogellenesen, mint a Gyurcsány kormány alatt.

Morvai Krisztina szerint Varga-Damm Andrea elfelejti, hogy 2006-ban a Gyurcsány- kormány brutálisan rátámadt a saját népére és ezért azóta sem kértek bocsánatot. A Jobbik EP képviselője hozzáteszi: a 2006-os események felelősei hazaárulók, akik most az MSZP és a DK színeiben akarnak visszatérni a hatalomba. Morvai Krisztina megjegyzi azt is: velük egyeztet most a Jobbik, amivel a párt ahhoz nyújt segítséget, hogy visszatérhessen a hatalomba azt a társaság, akik ellen korábban a jobbikosok folyamatosan tünetettek, akár saját testi épségüket is kockáztatva.

Az M1 Híradó stábja szerette volna megtudni, hogy mi a párt álláspontja a két Jobbikos politikus vitájáról. A párt országgyűlési képviselője erre annyit mondott: véleménye ugyan van, de megtartja magának.

„Az ő vitájukban nem szeretnék állást foglalni. Olvastam mind a két félnek az álláspontját. A magánvéleményemet azt megtartanám magamnak ebben a kérdésben” – reagált Dúró Dóra.

Morvai Krisztina tavaly év végén jelentette be, hogy képviselői mandátuma lejárta után otthagyja a Jobbikot, mert szerinte a Jobbik vezetősége feladta az eredeti elveit és értékrendjét. Úgy vélte: a Jobbik már nem az a párt, amelybe tíz éve belépett.

forrás: M1 Híradó / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Kiáltványban tiltakozik az értelmiség

A Magyar Idők július 7-i számában Kinek a kulturális diktatúrája? IX. címmel megjelent írásra a …

2 hozzászólás

 1. Dékány Ilona

  Morvai Krisztinának teljesen igaza van . EZ A PÁRT , MÁR NEM AZ A PÁRT !
  Dúró Dóra pedig vitustáncot jár a férje , és Vona között . Szerintem alakoskodik . De miért ?
  Erdélyben a székelyek —és minden magyar —elítéli a Jobbik tevékenységét . Marosvásárhelyen és Székelyudvarhelyen is megkapta amit érdemel ! A Hargitán agitáló romániai “barárját ” is elkülték ….oda , ahová való . Mindezt megtapasztaltam a hét végén .
  A SZÉKELYFÖLDÖN ÉLŐK ORBÁN VIKTOR GYŐZELMÉRE SZAVAZNAK !

 2. Ágoston Albert

  Morvai Krisztina sosem lépett be a Jobbikba! Ezt illene tudni valakinek,. ha már cikket ír róla!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.