2019 március 25., hétfő
A kép illusztráció - Megmotoznak egy férfit rendőrök a kölni főpályaudvarnál szilveszter éjszaka, 2017. december 31-én. Az ugyanitt a 2015-ös szilveszteri mulatságban menedékkérők által nők ellen elkövetett támadások miatt megszigorították a biztonsági intézkedéseket a német nagyvárosok óévbúcsúztató utcai rendezvényein (MTI/EPA/Sascha Steinbach)

Nem csitul az erőszak Németországban – hatvanöt éves nő a szexuális bűncselekmény áldozata

Share

Nem szűnnek a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmények Németországban. A legfrissebb támadás az észak-rajna-vesztfáliai (NRW) Viersenben történt, ahol egy hatvanöt éves nő ellen követtek el erőszakot egy temető mellett.

Hétfő hajnalban megerőszakolt egy migráns egy hatvanöt éves nőt a németországi Viersenben. Az idős nő a kórházból a temető felé tartó úton haladt, mikor a húszéves férfi rátámadt. Az elkövetőt nem sokkal az erőszak után őrizetbe vették – írta a RP online rendőri forrásokra hivatkozva.

A cikk szerint a feltételezett elkövetőt már ismerték a hatóságok: Nyugat-Afrikából érkezett, jelenleg  Viesernben lakik, és tudomásuk szerint illegális módon lépett be az országba. A rendőrség még nem hozta nyilvánosságra a támadás részleteit, de a lap szerint a fiatal férfi egyszer testi sértés miatt már a rendőrség látókörébe került. Akkor nem vették őrizetbe, hanem szabadon engedték.

A lap által megkérdezett pszichiáter meglátása szerint a fiatal migránsoknál az ösztönös cselekvés túlzott alkoholfogyasztással kiegészítve könnyen támadásokkal végződhet.

Ugrásszerűen megnőtt a bűncselekmények száma

Egy friss német tanulmány szerint tízből kilenc bűncselekményt bevándorlók követtek el az egyik német tartományban. A mintaként vizsgált Alsó-Szászországban a menekültválság kezdete óta ugrásszerűen megnőtt a bűncselekmények száma.

A tanulmány szerint százból kilencvenhárom bűncselekményt migrációs hátterű emberek követnek el. A tanulmány kitért arra, hogy miért ilyen magasan reprezentált a migránsok aránya a bűnügyi statisztikákban. Okként azt említik, hogy a menekültek 14 és 30 év közötti férfiak, akik többségében egyedül érkeznek, és többnyire csak férfiak között élnek Németországban.

Nincs elég rendőr, a megfigyelés sem megoldás

A Németországban élő több ezer feltételezett dzsihadista közül azonban mindössze 750 embert tartanak megfigyelés alatt a hatóságok sokszor azonban teljesen eredménytelenül. A 2016-os berlini karácsonyi vásáron elkövetett gázolásos merénylet elkövetőjét, Anísz Amrit is megfigyelték, azonban csupán hétköznapokon és munkaidőben, hétvégén egyáltalán nem, mivel nincs elég bevethető rendőr az országban. A tunéziai bevándorlót végül szem elől vesztették, és nem tudták megakadályozni, hogy 12 embert megöljön Németország fővárosában.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban több mint háromezer szélsőséges szalafista él, köztük 75 olyan, aki az Iszlám Állam oldalán harcolt a Közel-Keleten, majd visszatért az észak-németországi államba – tudta meg a német Focus hírportál. A lap szerint érdekes tény, hogy a tartományban tevékenykedő szalafisták között mindössze 300 nő található.

A remény hamar erőszakká válhat

A bevándorlók ráadásul könnyebben radikalizálódhatnak, ha nem tudnak sikeresen beilleszkedni a német társadalomba. Leginkább a szalafizmus, az iszlám egyik szélsőséges ága terjed az országban. Ma már több mint 740 olyan emberről tudnak a német hatóságok, akik bármikor hajlandóak lennének iszlamista terrortámadást végrehajtani – figyelmeztetett a német szövetségi bűnügyi hivatal vezetője.

A bevándorló társadalom létrehozása komoly kihívások elé állította a német kormányt, mivel a jövőben egyre gyakrabban és egyre több német városban fog kiéleződni a migránsok és a helyiek közti viszony. A bevándorlók radikalizálódásának veszélye is egyre növekszik az országban. Hírszerzési adatok szerint az Iszlám Állam oldalán harcoló, Németországba hazatérő dzsihadisták száma már az ezer felé közelít. Ezek a veszélyes személyek terrorhálózat kiépítésén munkálkodhatnak Németországon belül.

hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 26.: A magyar meteóra, avagy a tihanyi barátlakások (Tihany)

Világszerte ismertek a görög meteórák, a sziklák között élő, ortodox szerzetesi közösség. Egy külön kis …

Egy hozzászólás van

 1. Dékány Ilona

  2015-ben Orbán Viktor előre jelezte a veszélyt , amelyre folyamatosan van példa a nyugati államokban .
  Egyértelmű , hogy ezért mi nem szeretnénk , ha a BEVÁNDORLÓK ORSZÁGÁVÁ válnánk !
  Ami az évek alatt Nyugaton kialakult , azért elsősorban a németek elnökasszonyát , és a francia elnököt kell felelőssé tenni . Természetesen az EU vezérkara , de a pápa is alaposan hibáztatható . Aztán a sorosféle hálózat az öket támogató milliárdos , aki pézeli a migránsokat szállítókat .
  Mi , magyarok szégyenkezhetünk azok miatt , akik pénzért képesek elárulni a hazánkat .
  A JÖVŐNK , A BIZTONSÁGUNK MÚLIK AZ ÁPRILISI SZAVAZÁS EREDMÉNYÉTŐL !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.