2018 június 24., vasárnap
Forrás: 444.hu

Német lapok: Orbán miatt magas árat fizet az értelmetlen harcokba hajszolt országa

Share

A német konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) és a liberális Süddeutsche Zeitung kommentárt közölt pénteken a civil törvény ügyében indított kötelezettségszegési eljárással kapcsolatban.

A FAZ A megosztó címmel közölte Stephan Löwenstein írását, aki kiemelte, hogy Orbán Viktor kormányfőnek “nem fog fájni” a brüsszeli eljárás, és a külföldről finanszírozott, “vagyis az amerikai milliárdos, Soros György által támogatott szervezetek elleni harc” nem valamilyen konkrét probléma megoldását, hanem a “belpolitikai polarizációt” szolgálja.

Orbán 2010-es hatalomra kerülése óta “jó tapasztalatokat” szerzett arról, hogy a megosztottság előidézésében miként lehet felhasználni Brüsszelt. Ilyen esetekben “a népét védi a “Magyarország elleni” támadásoktól”, és “Soros bábjaiként állítja be” az EU vezető politikusait és a balliberális ellenzéket, a “kormánypárt által uralt médiumok pedig minden kötelezettségszegési eljárásban ennek “bizonyítékát” látják”.

Orbánnak végül “bejön a számítása”, akkor is, ha kisebb módosításokat kell végrehajtani a törvényen, de “magas árat fizet ezért értelmetlen harcokba hajszolt országa” – írta a FAZ szerzője.

A Süddeutsche Zeitung Daniel Brössler kommentárját közli Jogi úton címmel amely szerint “elméleti, mégis érdekes kérdés”, vajon felvennék-e ma az EU-ba az Orbán Viktor vezetésével egy olyan úton elindult Magyarországot, amely elfordul “a demokrácia azon formájától, amelyről azt gondoltuk, hogy egyetértés van róla az EU-ban”.

Orbán “hadjárata az állítólag veszedelmes külföldi erők ellen ezt az elfordulást jelzi a nyílt társadalomtól”, a civil törvénnyel kapcsolatban indított kötelezettségszegési eljárás pedig jelzi a “harcot azért a Magyarországért, amely nemcsak a tagja, hanem része is az EU-nak”.

Orbán “meg akarja bélyegezni” a külföldi pénzügyi forrásokkal rendelkező civil szervezeteket. Ez az egyik elem a Soros György elleni “gyűlölettel teli kampányban”, amelyhez “antiszemita színezetű” plakátok is tartoznak. A kormányfő Vlagyimir Putyin orosz elnök példáját követi a külföldről támogatott egyesületek elleni harcban – tette hozzá a Süddeutsche Zeitung szerzője, kiemelve, hogy “az EU-ban elfogadhatatlan az ilyen paranoia”.

Mint írta, az EU-nak csak a jogi út marad, és a kötelezettségszegési eljárással elérheti, hogy Orbán legalább részben engedjen a vitában. A kormányfő eddig mindig visszarettent attól, hogy kiélezze a konfliktust az Európai Bizottsággal, ami azt mutatja, hogy “az EU nem tehetetlen, ha cselekszik”.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Párttá alakul Toroczkai Mi Hazánk mozgalma

Párttá alakul a Mi Hazánk mozgalom – jelentette be Toroczkai László Ásotthalmon, ahol a szervezet …

4 hozzászólás

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Már megint a szemét komcsi zsidó propaganda! A német lapoknak nem ártana, ha otthon söprögetnének! Van mit bőven!

  2. Dékány Ilona

    A NÉMET LIBERÁLISOK csak ne féltsék Orbán Viktort és a magyarokat ! A Kormányfőnk tudja , hogy mit –miért cselekszik ! Nem fog meghátrálni , mert jól látja , hogy a sorosbrigád mit akar tenni Európával , és Hazánkkal. Németország igya meg , amit kotyvasztott ! Éljen együtt hőn szeretett migráns barátaival ! Mi pedig szeretnénk békességben élni magyarjainkkal ! A jővő pedig igazolni fogja , hogy Orbán Viktor jó úton vezeti Hazánkat ! Dédelgessék Merkel anyót , meg a liberális vezetőiket , utána pedig sirassák az elhibázott életüket ! HAJRÁ MAGYARORSZÁG ! HAJRÁ MAGYAROK !

  3. Dávid Szaniszla

    A FAZ menjen a sóhivatalba, s ne foglalkozzék Magyarországgal. A mi Miniszterelnökünk tudja, hogy mit kell tennie, s mi tudjuk, hogy az amit Ő tesz, az nekünk a legjobb. Most különben is mással vagyunk elfoglalva. A Vizes VB mos a legfontosabb és tudjuk, hogy sok sikert érünk el. S nekünk most erre van szükségünk. Az EB pedig jobban teszi, ha nem húzza ki a gyufát velünk szemben. Azért mindent ök se tehetnek meg, még akkor sem, ha az a sok hazaáruló magyar képviselő mást mond. Nekünk ne ők mondják meg, hogy mit gondoljunk és mit tegyünk! HAJRÁ ORBÁN VIKTOR! HAJRÁ MAGYARORSZÁG! HAJRÁ MAGYAROK!

  4. Jüddeutsche Zeitung

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.