2019 február 19., kedd
Horst Seehofer - Fotó: AFP / THOMAS KIENZLE

Német-osztrák-olasz együttműködés indul az illegális migráció visszaszorítása

Share

Együttműködést kezd az illegális migráció ellen Németország, Ausztria és Olaszország – jelentette be Horst Seehofer német belügyminiszter és Sebastian Kurz osztrák kancellár szerdán Berlinben.

Horst Seehofer az osztrák kormányfővel közösen tartott tájékoztatóján elmondta, hogy Matteo Salvini olasz belügyminiszter kezdeményezésére Róma, Bécs és Berlin együttműködést kezd a biztonság, a terrorizmus elleni küzdelem és az illegális migráció területén.

Sebastian Kurz kiemelte, hogy létre kell hozni az „illegális migráció ellen harcolni akarók tengelyét”. Ehhez a törekvéshez kapcsolódik a három ország regionális együttműködése.

Hozzátette, hogy hatalmas változás történt az illegális migráció megítélésében 2015-2016 óta, amikor még erős ellenállásba ütközött a „nyitott határok politikája” elleni személyes fellépése. Most már viszont „rendkívül széles és nagy” a külső határ védelmét a középpontba helyező osztrák álláspontot támogató országok tábora – mondta.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 23.: Kőnászágy (Fonyód, Kripta-villa)

Múlt héten írtam a fonyódi Kripta-villáról prózában; most egy ott született verssel folytatom.   Kőleány …

Egy hozzászólás van

  1. MIT SZÓL EHHEZ MERKEL ? Akkor hiszem el , ha tettekkel bizonyítják , amit most elhatároztak !
    DE: Örömmel vettem tudomásul , hogy végre elindultak arrafelé , amit Orbán Viktor évek óta hangoztat ! Remélem , hogy a sátánistákhoz is eljutott ez a hír , és abbahagyják a Miniszterelnök Úrral szembeni pimaszkodást !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.