2020 szeptember 24., csütörtök
Németh Szilárd - Fotó: Polgárportál

Németh Szilárd: a Jedlik Gimnázium megújulása Csepel jövőjét jelenti

Share

A Jedlik Ányos Gimnázium fejlesztésével azt szeretnénk elérni, hogy Csepel szellemi életének minősége, a kerület köznevelés-közoktatás színvonala tovább emelkedjen – mondta Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfőn, a fejlesztésnek irányát meghatározó társadalmi egyeztető fórum első ülését követő sajtótájékoztatóján. A ciklus egyik legnagyobb projektét a kormány összesen ötmilliárd forinttal támogatta, amely jól mutatja, hogy milyen fontos a Fidesz-KDNP kormánynak az egykori munkáskerület, Csepel jövőbeni fejlődése.

Németh Szilárd bejelentette, hogy a közelmúltban életre hívott tanácsadó testületet fogja meghatározni a fejlesztés irányvonalait. A társadalmi egyeztető testületben jeles és prominens csepeliek, akadémikusok, professzorok, tanárok, korábbi iskolaigazgatók, a német nemzetiségű önkormányzat elnöke és a diákönkormányzat tagjai is képviseltetik magukat. A képviselő hangsúlyozta: „azt várjuk el, hogy ők határozzák ennek a folyamatnak a kereteit.”

Felújítás kapcsán Németh Szilárd elmondta, hogy szeretnék, ha a diákok, a tanárok és a szülők is csatlakoznának ehhez a felújítási folyamathoz, mert csak összefogással lehetséges a valódi megújulás. A diákok az életük egy jelentős részét az iskolában töltik, ezért nagyon fontos az ő részvételük is, ezért a felújítást és a megújítást csak velük együtt érdemes végrehajtani.

A Jedlik Ányos Gimnázium – amelynek Németh Szilárd is jeles diákja volt – nem csak egy iskolai bizonyítványt fog adni, hanem egy életpályát, egy életpályamodellt is tud majd biztosítani. Egy valódi alma maternek szeretnék letenni az alapjait újra, amelyet számos olyan díszpolgár és sikeres csepeli ember, közszereplő bizonyít, aki valaha ebben a gimnáziumban tanult. Németh Szilárd szavai szerint a munkáskerületben olyan iskolát akarnak létrehozni, amely meghatározó, és európai mércével mérhető, ezért ragaszkodnak a minőséghez a felújítás során, igazi 21-22. századi iskola jöjjön létre.

Az iskolát 1945-ben a bencések alapították, melynek értékrendjét és hagyományait szeretnék megtartani. Ezért a támogatás minden egyes forintját úgy kell elkölteni, hogy az a jövőt tudja építeni, amelyre Németh Szilárd szerint legutoljára az alapításkor volt lehetőség. „Az összefogást az iskola minősége köti össze. Mikor megépült ez az iskola, akkor is így gondolkodtak, a kor akkori legmodernebb épületét építették fel. Nem lesz könnyű, de ha tudjuk, hogy miért hozunk áldozatot, akkor érdemes lesz azt meghozni” – hangsúlyozta Németh Szilárd, aki egyben az egyeztető testület elnöke is.

A kerületben fideszes színekben induló képviselő elmondta, hogy leginkább a diákokra szeretnék alapozni a fejlesztést. Ezért az arculatváltáshoz az igazgató pályázatot fog kihirdetni a diákok között, továbbá folyamatos konzultációt szeretnének a tanulókkal. Németh Szilárd kiemelte továbbá, hogy a sportot is középpontba fogják helyezni és szeretnék, ha ezen a területen is mindenki megtalálná a maga lehetőségeit.

Mezőhegyi Gyula tudósítása

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Egy hozzászólás van

  1. Dávid Szaniszla

    Kedves Csepeliek! Csak azokkal a hírekkel foglalkozzatok, ami az előrelépést adja. Ne hallgassatok a sok buta ellenzéki pártra. Amit láttok és tapasztaltok városotokban és környékén, csak azt vegyétek figyelembe! Ne kövessétek Hódmezővásárhelyet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.