2018 július 21., szombat

Nemzetközi fesztiválok legjobbjaiból válogat a Mozinet Filmnapok programja

Share

A Cannes-i, a Velencei és a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál legjobb filmjeiből válogat idén október 20. és 23. között a Mozinet Filmnapok programja, amelyben számos alkotást premier előtt láthat a magyar közönség.

A rendezvénynek Budapesten a Puskin mozi ad otthont, országosan pedig további 15 város art mozija csatlakozott a vetítésekhez.

Az idei program premier előtti filmjei között az Életrevalók rendezőpárosa, Olivier Nakache és Eric Toledano új vígjátékát, az Eszeveszett esküvőt mutatják be, de érkezik Andrej Zvjagincev, az Oscar-díjra jelölt Leviathan rendezőjének legújabb filmje, a Szeretet nélkül is. A zsűri díját Cannes-ban elnyert film a képmutató és kilátástalan orosz hétköznapokba enged bepillantást, egy válófélben lévő család és annak hirtelen eltűnő fia drámáján keresztül.

A holland Martin Koolhoven részben Magyarországon forgatott Megtorlás (Brimstone) című filmjét Velencében és Torontóban mutatták be. A vadnyugati környezetben játszódó alkotásban a megszállott prédikátort játszó Guy Pearce kegyetlen bosszúhadjáratot indít a bordélyból megszökött néma lányt alakító Dakota Fanning ellen.

Jasmine Trinca a legjobb színésznő díját nyerte el idén Cannes-ban az Un Certain Regard szekcióban a Fortunata című filmmel. Sergio Castellitto magával ragadó, hamisítatlanul olasz filmjében egy boldogságért küzdő nő történetét mutatja be.

A Viszontlátásra odafönt Pierre Lemaitre világhírű regényének adaptációja Albert Dupontel tolmácsolásában. A 20. század elején játszódó film az Amélie csodálatos élete és a Hosszú jegyesség grandiózus vizuális megoldásait idézi.

A filmnapok programja az idei év nagy magyar sikerfilmjeiből is beválogatott hármat a programjába, így újra megnézheti a közönség a menekültválság emberi oldalával foglalkozó Az állampolgár, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Arany Medve-díjával kitüntetett Testről és lélekről, illetve a Simonyi Balázs ultramaratonját dokumentáló Ultra című filmeket.

A vetítéseket kiegészítik a filmekhez szervezett beszélgetések és közönségtalálkozók is.

Bővebben: www.mozinet.hu

MTI

 

The post Nemzetközi fesztiválok legjobbjaiból válogat a Mozinet Filmnapok programja appeared first on Fesztikörkép.

Source: Fesztikörkép

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Bori Zsuzsanna

hh hkjk lkjl lk él é
Share

Esetleg más?

Kávés-tonikos és egyéb sörkülönlegességek a félegyházi sörfesztiválon

Száz magyar kézműves sörkülönlegességet vonultat fel a IV. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivál, amelyet péntektől vasárnapig …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.