2021 március 2., kedd
Fotó: facebook

Nemzetközi Hárfafesztivál

Share

Ma kezdődik a 19. Nemzetközi Hárfafesztivál a budapesti Festetics-palotában; a rendezvényen fiatal tehetségek és sztárvendégek is fellépnek.

A fesztivál első napján az idén útjára indított Hárfás napok sorozat második előadása, Az ötezer éves hangszer – A hárfa története 2. lesz hallható. A koncerten az 1720-1820 közötti korszakkal és zenéivel ismerkedhet meg a közönség.

A hangversenyen többek között Mozart C-dúr fuvola-hárfaversenye hangzik el Vigh Andrea és Drahos Béla előadásában, a koncerten közreműködik Gulyás Csilla hárfaművész és az Anima Musicae Kamarazenekar.

Szombat délelőtt a fesztivál ismét lehetőséget ad két fiatal tehetséges hárfaművész bemutatkozására, a matinékoncerten Jenei Erzsébet és Goda Sára lép színpadra. Este Oliver Wass ad szóló hárfaestet, amelyen modern zenét is hallhat a közönség a klasszikus hárfazene mellett.

Vasárnap délelőtt Vigh Andrea a gyerekeket avatja be a hárfa világába interaktív hangszerbemutató koncertjén. A fesztivál vasárnap este Maria Graf hárfaművésznő hangversenyével zárul, amelyen többek között Spohr, Hindemith, Debussy és Fauré művei szólalnak meg. A rendezvényhez hangszerkiállítás is kapcsolódik.

MTI / Fotó: Facebook

 

The post Nemzetközi Hárfafesztivál appeared first on Fesztikörkép.

Source: Fesztikörkép

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Bori Zsuzsanna

hh hkjk lkjl lk él é

Legfrissebb bejegyzések Bori Zsuzsanna (összes bejegyzés)

Share

Esetleg más?

Új bázist építünk – Miskolc

“…A számunkra ideális 10 méter helyett, nekünk több, mint 100 métert kell megtennünk riasztás esetén, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.