2019 március 23., szombat
Forrás: napimigrans.hu

A nemzetközi sajtó is foglalkozik a svédországi helyzettel

Share

Egyre több Svédországban élő magyar meséli el, hogy milyen hatása van a bevándorlásnak a nagyvárosokban. Mindannyian megerősítik annak a nőnek a tapasztalatait, aki a napokban először mert erről beszélni. A nemzetközi sajtóban is megjelentek olyan vélemények, amely szerint megbukott Svédországban a bevándorlók integrációja.

A Híradóhoz eljuttatott levélben egy Svédországban élő férfi azt írta: „Ha még valakinek van elképzelése a svéd jóléti társadalomról, akkor kénytelen vagyok kijelenteni, hogy ez valaha volt, de megszűnt. Svédországban már kialakultak a no-go zónák, ahová a mentők és a tűzoltók is kizárólag rendőri védelemmel mernek kimenni. Sajnos ebből nemcsak egy van, hanem nagyon sok” – írja levelében a férfi.

Az M1-nek pénteken nyilatkozott egy nő, aki Svédországból csaknem negyven év után tért haza Magyarországra. Natalie Contessa elmondta, a svéd városokban rendszeresek a támadások, azonban ezek nagy részéről a média nem számol be.

A pénteken megjelent interjú után több Svédországban élő magyar is jelentkezett a Híradónál, akik mindannyian arról számoltak be, hogy éltek már át olyan támadást, amit bevándorlók követtek el.

Egyre többen foglalkoznak a svédországi helyzettel

A nyugat-európai, sőt az amerikai sajtó is egyre többször foglalkozik a svédországi helyzettel. Az egyik angol lap összesítése szerint 2017-ben összesen háromszáz lövöldözéshez riasztották a rendőrséget, ezekben több mint negyvenen haltak meg, és legalább százan megsebesültek. Az elkövetőek háromnegyede bevándorló volt.

Néhány napja újabb brutális támadás történt Svédországban – erről az egyik svéd online újság is beszámolt. A lapban arról írnak, hogy Hallonbergenben, ahol a lakosság 67 százaléka libanoni vagy szíriai származású, négy migráns késelt meg egy svéd férfit és egy nőt. Az áldozatok nem élték túl a támadást.

A Russia Today összeállítása szerint Stockholm egyes kerületei már majdnem háborús övezetté váltak. Egy néhány hónapja készült riportban felidézik Lise Tamm svéd ügyész kijelentését, aki arról beszélt: „Amikor a rendőrségnek Rinkebyben van munkája, akkor úgy kell dolgozniuk, mintha a különleges egységek tagjai lennének.”

Az összeállítás szerint az említett kerületben, kilencven százalékban első vagy második generációs bevándorlók élnek, és ezen a területen a legnagyobb a bűnözési ráta Svédországban.

Kiemelik még azt is, hogy Uppsala városnak is rossz híre van, ugyanis itt a bandák néhány hónapja kézigránátot dobtak egy rendőrőrsre, illetve a tűzoltóknak rendőri kíséretre van szükségük.

Malmőben szintén nőtt a bűnözés, 2017-ben 59 lövöldözés történt, a támadásokban heten meghaltak, és többen megsebesültek, megsérültek. A helyiek mintegy negyven százaléka azt mondta: nem szívesen tartózkodik sötétedés után egyedül az utcán.

hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 26.: A magyar meteóra, avagy a tihanyi barátlakások (Tihany)

Világszerte ismertek a görög meteórák, a sziklák között élő, ortodox szerzetesi közösség. Egy külön kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.