2018 március 24., szombat
Forrás: napimigrans.hu

A nemzetközi sajtó is foglalkozik a svédországi helyzettel

Share

Egyre több Svédországban élő magyar meséli el, hogy milyen hatása van a bevándorlásnak a nagyvárosokban. Mindannyian megerősítik annak a nőnek a tapasztalatait, aki a napokban először mert erről beszélni. A nemzetközi sajtóban is megjelentek olyan vélemények, amely szerint megbukott Svédországban a bevándorlók integrációja.

A Híradóhoz eljuttatott levélben egy Svédországban élő férfi azt írta: „Ha még valakinek van elképzelése a svéd jóléti társadalomról, akkor kénytelen vagyok kijelenteni, hogy ez valaha volt, de megszűnt. Svédországban már kialakultak a no-go zónák, ahová a mentők és a tűzoltók is kizárólag rendőri védelemmel mernek kimenni. Sajnos ebből nemcsak egy van, hanem nagyon sok” – írja levelében a férfi.

Az M1-nek pénteken nyilatkozott egy nő, aki Svédországból csaknem negyven év után tért haza Magyarországra. Natalie Contessa elmondta, a svéd városokban rendszeresek a támadások, azonban ezek nagy részéről a média nem számol be.

A pénteken megjelent interjú után több Svédországban élő magyar is jelentkezett a Híradónál, akik mindannyian arról számoltak be, hogy éltek már át olyan támadást, amit bevándorlók követtek el.

Egyre többen foglalkoznak a svédországi helyzettel

A nyugat-európai, sőt az amerikai sajtó is egyre többször foglalkozik a svédországi helyzettel. Az egyik angol lap összesítése szerint 2017-ben összesen háromszáz lövöldözéshez riasztották a rendőrséget, ezekben több mint negyvenen haltak meg, és legalább százan megsebesültek. Az elkövetőek háromnegyede bevándorló volt.

Néhány napja újabb brutális támadás történt Svédországban – erről az egyik svéd online újság is beszámolt. A lapban arról írnak, hogy Hallonbergenben, ahol a lakosság 67 százaléka libanoni vagy szíriai származású, négy migráns késelt meg egy svéd férfit és egy nőt. Az áldozatok nem élték túl a támadást.

A Russia Today összeállítása szerint Stockholm egyes kerületei már majdnem háborús övezetté váltak. Egy néhány hónapja készült riportban felidézik Lise Tamm svéd ügyész kijelentését, aki arról beszélt: „Amikor a rendőrségnek Rinkebyben van munkája, akkor úgy kell dolgozniuk, mintha a különleges egységek tagjai lennének.”

Az összeállítás szerint az említett kerületben, kilencven százalékban első vagy második generációs bevándorlók élnek, és ezen a területen a legnagyobb a bűnözési ráta Svédországban.

Kiemelik még azt is, hogy Uppsala városnak is rossz híre van, ugyanis itt a bandák néhány hónapja kézigránátot dobtak egy rendőrőrsre, illetve a tűzoltóknak rendőri kíséretre van szükségük.

Malmőben szintén nőtt a bűnözés, 2017-ben 59 lövöldözés történt, a támadásokban heten meghaltak, és többen megsebesültek, megsérültek. A helyiek mintegy negyven százaléka azt mondta: nem szívesen tartózkodik sötétedés után egyedül az utcán.

hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Több ember meghalt egy franciaországi iszlamista túszejtés során

Két embert megölt, és több mint tizet megsebesített egy marokkói származású iszlamista, aki péntek délelőtt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.