2018 augusztus 19., vasárnap
Forrás: Zsido.com

Népfelkeléshez vezethet Trump bejelentése

Share

Jeruzsálem elismerése Izrael fővárosaként veszélyes lépés – figyelmeztetett szerdán a Hamász palesztin iszlamista szervezet egyik vezetője.

Donald Trump amerikai elnök várhatóan a nap folyamán bejelenti, hogy Washington ezentúl Jeruzsálemet tekinti Izrael fővárosának, és a nagykövetségét is átköltözteti oda Tel-Avivból.

A tervezett bejelentéssel kapcsolatban Szaláh al-Bardavíl Hamász-vezető azt mondta, hogy a washingtoni döntés „elsöprő népfelkeléshez” fog vezetni, és olyan ellenálláshoz, amely „felperzseli a Földet, és letöri mindenkinek a kezét, aki csak hozzá próbál érni Jeruzsálemhez és a szent helyekhez”.

A Hamász egyik szóvivője a palesztinok, az arabok és a muszlimok Jeruzsálemben élvezett jogai ellen irányuló szégyentelen támadásnak nevezte az amerikai elnök tervét, amellyel szemben a palesztinok mozgósítására szólított fel. Az Iszlám Dzsihád nevű radikális palesztin szervezet vezetője, Háled al-Bats pedig azt hangsúlyozta, hogy a lépés azt mutatja, hogy az Egyesült Államok elfogult Izraellel szemben, és a döntése megerősíti a békefolyamat végét.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Állami kitüntetéseket adott át Kásler Miklós és Gulyás Gergely

Ünnepi beszédében Kásler Miklós kiemelte: augusztus 20-a a magyar nemzet, a magyar állam legfontosabb ünnepe, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.