2020 július 8., szerda
"Igen, köztudott alkohol és agresszió problémáira már a külföldi sajtó is felhívta a figyelmet, amikor „nagyhercegnek” jelölték alattvalói az Európai Bizottság élére." / Forrás: worldpress.com
Forrás: worldpress.com

Nevetségesnek és komolytalannak nevezte Jean-Claude Juncker az Európai Parlamentet

Share

Nevetségesnek és komolytalannak nevezte kedden Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlamentet, mert a máltai soros elnökségről szóló uniós vitán szinte teljesen üres volt a strasbourgi ülésterem.

“Az Európai Parlament nevetséges, nagyon nevetséges! Önök nevetségesek! A parlament teljes mértékben nevetséges!” – méltatlankodott Juncker.  Juncker szerint az, hogy mindössze 30 képviselő van jelen a teremben, azt mutatja, hogy az Európai Parlament “nem komoly intézmény”. Ha Angela Merkel német kancellár vagy Emmanuel Macron francia elnök jelen lett volna, egészen más lett volna a helyzet – tette hozzá.

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke félbeszakította Juncker felszólalását, és arra kérte, változtasson beszédének hangvételén, ne nevezze nevetségesnek az EP-t, mert szerinte nem az. Hozzátette: nem a bizottság feladata, hogy ellenőrizze az uniós parlamentet, hanem épp fordítva. Juncker erre úgy reagált, hogy elég kicsi a jelenlévő kisebbség, hogy számon kérhesse az Európai Bizottságot, majd hozzátette: soha többet nem vesz részt olyan jellegű ülésen, ahol nem tartják tiszteletben a kisebb tagországok uniós elnökségét.

Málta január elejétől június végéig töltöte be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztét, majd Észtországnak adta át a soros elnökséget.

 

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

2 hozzászólás

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Itt Junkerrel egyetértek! A képviselőket nem azért fizetik, hogy távolmaradjanak a parlamenti ülésekröl!

  2. Dékány Ilona

    Szép kis társaság ! / Persze a mi Parlamentünk is kong az ürességtől időről–időre !/ Ami viszont igaz , az igaz ! Ha Junker kimondta végre , az már valami ! De ettől még nem lett jobb politikus a szememben ő sem ! Csupán most igaza vilt …..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.