2021 október 16., szombat
Forrás: Fidelio

New Yorkban lép színpadra Kökény Tamás nagybőgős

Share

A Carnegie Hallban lép színpadra március 1-jén Kökény Tamás nagybőgős, a Virtuózok második évadának fődíjasa, akinek a New York-i fellépési lehetőséget az Armel Opera Festival ajánlotta fel.

Kökény Tamás az MTI-nek elmondta: a koncerten a klasszikus darabok közül Giovanni Bottesini Tarantella, Liszt Ferenc Szerelmi álmok, Niccolo Paganini Mózes fantázia és Astor Piazzolla Libertango című műveit is előadja Ennio Morricone Cinema Paradiso és John Williams Schindler listája című filmzenéi mellett. Hozzátette, hogy a műsort a szívéhez közel álló darabokból válogatta össze. “Ki sem tudom fejezni, hogy mekkora dolog ez számomra” – hangsúlyozta, hozzáfűzve: “szerintem sírni fogok, amikor kiállok a közönség elé a Carnegie Hall színpadára és ott játszhatok. A Virtuózok teljesen átformálta az életemet” – mutatott rá a fiatal művész, aki elmondása szerint a klasszikus zenei tehetségkutató verseny győzelme óta nagyon sok művésszel és zenésszel ismerkedett meg, barátokat és rajongókat szerzett, felismerik az utcán. Kiemelte, hogy győzelme óta volt már koncertezni Brüsszelben és Párizsban is, és nagyon sok élményben volt része.

A jövőjéről annyit mondott: “a világ egyik legnagyobb szólista bőgőművésze szeretnék lenni”, s természetesen szeretne diplomát szerezni a Zeneakadémián.

Az amerikai koncerten közreműködik Szüts Apor (zongora), Boateng Stephany Kármen (zongora), Sándor Zoltán (hegedű) és Tóth Bettina (hárfa), zenei vezető Bolyky Zoltán.

 

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

„Ha buddhista lennék…” – gondolatok a rózsafüzérről

Ha buddhista lennék, könnyű dolgom lenne. Elmondanám, hogy milyen távol-keleti meditációs gyakorlatot végzem és mindenki …

2 hozzászólás

  1. Dávid Szaniszla

    Csak gratulálni tudok, s kívánom, hogy tehetségének megfelelően, alázattal szerezze meg azt amire vágyik. Isten segítse őt ebben!

  2. Dékány Ilona

    Kökény Tamás a magyar nép büszkesége ! Az a szolíd kiállás, -a komoly tudás mellett- minden fiatal számára példamutató !Minden segítséget megérdemel , amire szüksége lehet !A kiugró siker mutatja, hogy egy kincs a magyar zenei éltben .Isten segítse Őt , hogy a célját elérje ! Egyben sok köszönet a családjának és a tanárainak , akik eddig segítették a fiatalembert !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.