2018 június 25., hétfő
A kép illusztráció - MTI / Oláh Tibor Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

NOE: ingyenes építőanyaggal segítenek nagycsaládosokat hazai cégek

Share

Évente két nagycsalád építkezését támogatják hazai cégek építőanyagokkal, összesen már tíz családi ház készült el – mondta el Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Építőipari cégek támogatásának köszönhetően évente két nagycsalád álma válik valóra 2011 óta. A NagyCsaládiHáz pályázat idei két nagycsaládos nyertesét házanként 5-6 millió forint értékű építőanyaggal segítik.

A NOE elnökének tájékoztatása szerint tavaly novemberben írták ki a legutóbbi pályázatot, amelyre saját otthonnal nem rendelkező nagycsaládosok jelentkezhettek. A pályázóktól a többi között önerőről szóló igazolást és tervdokumentációt kértek, valamint motivációs levelet, amelyből kiderül, hogy miért szeretnének saját házba költözni, illetve mekkora szükségük van erre a támogatásra.

A kiírás célcsoportját olyan NOE-tagcsaládok jelentik, akik rendelkeznek az építkezés megkezdéséhez és eredményes befejezéséhez szükséges önerővel (lakótelek, építési tervek és elegendő saját erő). A pályázat segítséget nyújt a ház befejezéséhez, hogy a család jobb minőségű életet élhessen. A családok támogatása kizárólag a támogatók által felajánlott építőanyag formájában valósul meg, mely készpénzre nem váltható. Legyen az tégla, tetőcserép, kémény, szaniter, festék vagy falburkolat, mind hatalmas segítség egy otthona megteremtésén fáradozó család számára.

Az elbírálásnál vizsgálták egyebek mellett a jövedelmi helyzetet és azt is, tudják-e vállalni a jelentkezők, hogy az év végére felépítik a házat, tehát most nagyon gyors munka kezdődik mindkét családnál – közölte a NOE elnöke.

A támogatási szerződéseket pénteken írták alá. A támogatók felvették a kapcsolatot a nyertes nagycsaládokkal, és végigkísérik a munkát.

A NOE elnöke hangsúlyozta, hogy az érintett cégek 2011-ben indították ezt a támogatást, amikor válság volt az építőiparban. Kardosné Gyurkó Katalin hozzátette, bízik benne, hogy ha a piac bővülésével a cégeknek lesz lehetőségük, több családnak segíthetnek majd.

A pályázat megálmodója és életre hívója 2011-ben a Wienerberger Téglaipari Zrt volt. A NagyCsaládiHáz pályázat idei támogatói: A WIENERBERGER Téglaipari ZRt, a TONDACH MAGYARORSZÁG Zrt, a SCHIEDEL Kéménygyár Kft, a Pipelife Hungária Kft., az LB Knauf Kft., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a KLUDI Szerelvények Kft., valamint a Laurum Kft.

Polgárportál / MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

NOE pályázat családbarát önkormányzatoknak

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete pályázatot hirdet önkormányzatok számára. A Családok Évében, három év után ismét, …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    Kedves Kardosné Gyurkó Katalin! Igazán örültem a jó hírnek , hogy vannak vállalkozók ,akik segítenek a nagycsaládosokon. De mivel a un. CSOK -ot nem tudja igénybe venni az a család , aki a gyermeke születésekor felvette a “szülési segélyt”, most pedig ezzel a segítésnyújtással csak azok jöhetnek szóba, akiknek nincs semmilyen lakásuk, végül -bár 15 gyermeket nevelnek – mégsem részesülhetnek támogatásban az ismerőseim. Nagyon el vagyok emiatt keseredve, ugyanis egy nagyon szorgalmas, nagyon szépen élő családról van szó. A szülők kifogástalanul gondosan nevelik a sok gyermeküket, mégsem kaphatták meg a 10 milliós állami támogatást ahhoz, hogy bővíteni tudják a szűkössé vált házukat. Végtelenül igazságtalannak tartom az eljárást! Az a 15 gyermek felnővén 15 családot jelent majdan ! Ők bizonyára nem “egykés” családok lesznek !Hogy történhet meg most , amikor annyira szorgalmazzák a gyermekáldás vállalását, hogy ilyesmire nem figyelnek oda ? KÉREM ÚJRA GONDOLNI A TÖRVÉNYT!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.