2020 szeptember 24., csütörtök
Fotó: EPA/OLIVIER HOSLET - dpa -

Nógrádi: ha 100 százalékos biztonságot akarunk a migránsoknak, Svájcba kell őket küldeni

Share

Az európai hangulat megfordult, az unió felmérése szerint nincs olyan állam, mely menekülteket akarna. Ráadásul a kvóta megbukott, a kvótabarát kormányok az eredetileg átvenni tervezett migránsok mindössze a 4 százalékát fogadták be – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Hozzátette: drasztikusan változott a német hangulat, és „színre lépett” egy karizmatikus politikus, Martin Schulz, Angela Merkelnek valamit tennie kellett, ezért létrehozott egy 16 pontos tervet, ami alapján a migránsok kiutasíthatók. Minderről megállapodott a tartományi miniszterelnökökkel. A merkeli elképzelés az, hogy idén 500 ezer embert kell elküldeni. Bizonyos ellenzéki pártok tiltakoznak, hogy Észak-Afrika nem biztonságos. Ezek az országok azonban alapvetően biztonságosak. Persze, hogy nincs 100 százalékos biztonság, akkor Svájcba kellene embereket küldeni – hangoztatta.

A jelenlegi terv szerint Németországban létrehoznak úgynevezett szövetségi kiutazási központokat. Odaviszik az embereket, hogy ne tudjanak megszökni. Jelenleg 207 500 emberrel számolnak, ebből 153 ezer megtűrt, 54 500 ezer nem megtűrt. Aki hajlandó visszamenni, az pénzt kap. A programra a németek azonnal megszavaztak 90 millió eurót – magyarázta.

Megemlítette: tavaly visszament 80 ezer fő, ebből 55 ezer önként.

A német állam “hála a jó Istennek”, végre eljutott oda, hogy elég volt. Aki nem tudja bizonyítani, hogy politikai menekült, azt visszaküldjük. A cél, hogy megerősödjön a CDU/CSU, hiszen szeptemberben választások lesznek, és Schulz jön föl gőzerővel – fejtette ki a szakértő, aki felhívta a figyelmet arra: Merkel lépésről lépésre változtatta meg az álláspontját, hogy ne legyen feltűnő, ne legyen durva.

Azt is mondta: ebben a felállásban Martin Schulznak nincs esélye. Hiába növekszik ugyanis a népszerűsége, a németek nem kancellárt választanak, hanem parlamentet. Annak a valószínűsége, hogy a szociáldemokraták szeptemberig behoznak 15 százalékpontot szerinte minimális.

Nógrádi György ugyanakkor úgy véli: Merkel most először úgy látja, legyőzhető. Nem véletlenül jelentette be, hogy az utolsó ciklusára jelentkezik.

A Charlie Hebdo címlapján Merkel szerepel, ahogy magasba emeli Schulz levágott fejét. Merkel ugyanis kiváló taktikus, nagy valószínűséggel Schulzot is leszalámizza. A szociáldemokraták tragédiája, hogy nincs programjuk. Schulz csak arról beszél, miben ért egyet Merkellel. Miben nem? Nagyobb szociális igazságot akar. Ha nekem adnak néhány ezer eurót és fél órát, még öt ilyen frázist mondok – fogalmazott.

És egyszer mondjuk ki, hogy 2017-ben Németország élén kancellárként nem állhat olyan ember, akinek 8 általánosa van – ismételte meg.

forrás: Kossuth Rádió – 180 perc

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.