2017 augusztus 19., szombat
Fotó: subotica.com

Norvég pénzből építenek ideiglenes lakásokat a migránsoknak Szabadkán

Share

A szerb-magyar határhoz közeli város lakói ellenzik a terveket – számolt be róla a helyi sajtó csütörtökön. A Magyar Szó című újvidéki napilap, valamint a szabadkai Pannon RTV beszámolója szerint a szabadkaiak többsége elítéli és ellenzi az elképzelést, amely szerint a városban lakások épülnének a közel-keleti, afrikai és ázsiai migránsok számára. Sokan a közösségi oldalakon árasztották el negatív kommentárokkal a témáról szóló híreket.

A tervek szerint nyáron kezdenék el építeni a hat, egyenként negyven négyzetméteres lakást, illetve kis házat nem messze a város központjától. Később ezekben a lakásokban is időseket szállásolnának el, az objektumok ugyanis a gerontológiai központ területén találhatóak. A 30 millió dináros (76 millió forint) projektet Norvégia támogatja.

A bevándorlócsaládok ideiglenesen, legfeljebb egy évig használhatnák az objektumokat azzal a feltétellel, ha hivatalosan is benyújtják menedékjogi kérelmüket. Szerbiában jelenleg mintegy hétezer migráns tartózkodik, közülük senki nem adott be menedékjogi kérelmet – közölte a szociálisügyi államtitkár.

A nyugat-balkáni országban öt állandó és tizennégy ideiglenes befogadóközpont van. A tervek szerint azonban hamarosan bezárják a horvát határhoz közeli Sidben található központot, ellenben a román határhoz közeli Nagykikindán új központot nyitottak, ahol 250 migránst tudnak elszállásolni. Az intézkedéseket az indokolta, hogy míg a Bánságba egyre több bevándorló érkezett, a horvát határnál pedig ott egy betörést követően a helyiek is a migránsok eltávolítását, illetve a befogadóközpont bezárását követelték. Az ott tartózkodókat más központokba szállították.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Késeléses támadás Németországban és Finnországban

Egy embert megöltek, egyet pedig megsebesítettek a németországi Wuppertalban pénteken a rendőrség szerint. Finnországban pedig …

2 hozzászólás

  1. Makkainé Hoksza Éva

    Miért nem a hazájukban? Miért a magyar területen? MIÉRT? MIÉRT?????NE ENGEDJÉTEK SZERBEK!!!!!!!!!!!!!!!

    • Szabó István

      Tisztelt Asszonyom! Ez , sajnos, a gyakorlat “fejlettnyugaton”. A svédek is telerakták menedékessel a svédországi ‘lapp-rezervátumot’. Gondolom a számik óriási megelégedésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.