2018 június 25., hétfő
Fotó: subotica.com

Norvég pénzből építenek ideiglenes lakásokat a migránsoknak Szabadkán

Share

A szerb-magyar határhoz közeli város lakói ellenzik a terveket – számolt be róla a helyi sajtó csütörtökön. A Magyar Szó című újvidéki napilap, valamint a szabadkai Pannon RTV beszámolója szerint a szabadkaiak többsége elítéli és ellenzi az elképzelést, amely szerint a városban lakások épülnének a közel-keleti, afrikai és ázsiai migránsok számára. Sokan a közösségi oldalakon árasztották el negatív kommentárokkal a témáról szóló híreket.

A tervek szerint nyáron kezdenék el építeni a hat, egyenként negyven négyzetméteres lakást, illetve kis házat nem messze a város központjától. Később ezekben a lakásokban is időseket szállásolnának el, az objektumok ugyanis a gerontológiai központ területén találhatóak. A 30 millió dináros (76 millió forint) projektet Norvégia támogatja.

A bevándorlócsaládok ideiglenesen, legfeljebb egy évig használhatnák az objektumokat azzal a feltétellel, ha hivatalosan is benyújtják menedékjogi kérelmüket. Szerbiában jelenleg mintegy hétezer migráns tartózkodik, közülük senki nem adott be menedékjogi kérelmet – közölte a szociálisügyi államtitkár.

A nyugat-balkáni országban öt állandó és tizennégy ideiglenes befogadóközpont van. A tervek szerint azonban hamarosan bezárják a horvát határhoz közeli Sidben található központot, ellenben a román határhoz közeli Nagykikindán új központot nyitottak, ahol 250 migránst tudnak elszállásolni. Az intézkedéseket az indokolta, hogy míg a Bánságba egyre több bevándorló érkezett, a horvát határnál pedig ott egy betörést követően a helyiek is a migránsok eltávolítását, illetve a befogadóközpont bezárását követelték. Az ott tartózkodókat más központokba szállították.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Egyházi kitüntetést kapott Tarlós István

Szent Adalbert-díjat kapott a főpolgármester. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kitüntetését Erdő Péter bíboros, prímás, érsek adta …

2 hozzászólás

  1. Makkainé Hoksza Éva

    Miért nem a hazájukban? Miért a magyar területen? MIÉRT? MIÉRT?????NE ENGEDJÉTEK SZERBEK!!!!!!!!!!!!!!!

    • Szabó István

      Tisztelt Asszonyom! Ez , sajnos, a gyakorlat “fejlettnyugaton”. A svédek is telerakták menedékessel a svédországi ‘lapp-rezervátumot’. Gondolom a számik óriási megelégedésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.