2018 június 22., péntek
A kormány azért küzd, hogy valamennyi rászoruló gyermek ingyenesen meleg ételhez juthasson. / Forrás: csanadapaca.hu
Forrás: csanadapaca.hu

A nyári szünetben is meleg ételhez juthatnak a hátrányos helyzetű családok gyermekei

Share

A nyári szünetben is igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága.

Idén is mind a négy iskolai szünetben, így a nyári szünetben is meleg ételhez juthatnak a hátrányos helyzetű családok gyermekei – írták, felidézve, hogy a kormány még 2015-ben döntött a szünidei gyermekétkeztetés kiterjesztéséről. Ennek eredményeként országszerte 208 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben, ha ezt a szülei igénylik – tették hozzá.

Az önkormányzatoknak 2016. január 1-től minden iskolai szünetben gondoskodniuk kell a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetéséről, ennek költségeire a kormány idén 6,67 milliárd forintot különített el – olvasható a közleményben. Felhívták a figyelmet arra: ahhoz, hogy már a nyári szünet elejétől élhessen a gyermek az ingyenes étkezés lehetőségével, érdemes ezekben a napokban beadni a kérelmet a helyi jegyzőhöz.

Az államtitkárság kiemelte, hogy a 2018-as költségvetés, amelyet az Országgyűlés jövő csütörtökön fogadhat el, minden eddiginél többet, 79 milliárd forintot biztosít ingyenes gyermekétkeztetésére. A kormány 2010 óta csaknem háromszorosára emelte a gyermekétkeztetésre fordított támogatást – írták.

 

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Gulyás: Az elsődleges cél az ország védelme

Magyarország biztonságát garantálni kell, és a Stop Soros törvénycsomag és a hetedik alaptörvény-módosítás ehhez nagymértékben …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    EZT JÓ NAGY PLAKÁTON KELLENE HIRDETNI , hogy az ellenségeskedők jól lássák !!!Az unalomig károgók végre abbahagynák a 3.000.000 éhező gyerek szlogenjüket !!!, amit ugyan már ők sem hisznek el , de hülyének tartják az embereket , és kiharcolják a TV szereplést ezáltal is ….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.