2018 március 22., csütörtök
Képünk illusztráció (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

A nyugdíjasok jövőre is számíthatnak a kormányra

Share

A nyugdíjasok 2018-ban is számíthatnak a kormányra – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón. Rétvári Bence elmondta, a kabinet célja, hogy a gazdaság javuló teljesítményét minden generáció, így az idősek is érezhessék.

Kiemelte, a kormány az elmúlt években megteremtette a méltó, tisztességes idős kor feltételeit, jövőre pedig további 3 százalékkal, átlagosan havi mintegy 4 ezer forinttal emelkednek a nyugdíjak.

Az államtitkár tájékoztatása alapján az idősek illetménye ezzel az emeléssel 2018-ban már 28,5 százalékkal haladja meg a 2010-es szintet, a nyugdíjak vásárlóértéke pedig mintegy 10 százalékkal múlja majd felül a nyolc évvel korábbit.

Ezekből a számokból is látszik, hogy a kormány nem csak megőrizni, hanem növelni is tudta a nyugdíjak értékét – hangsúlyozta Rétvári Bence, hozzátéve, az idős kor biztonsága nagyobb, mint korábban.

Kiemelte, a kabinet olyan nyugdíjemelési rendszert hozott létre, amelynek az idősek csak haszonélvezői lehetnek, hiszen illetményük értéke semmiképpen sem csökkenhet. Ezzel szemben a nyugdíjasok 2010 előtt elvesztették egy havi nyugdíjukat, ami sok idős embert sodort létbizonytalanságba – tette hozzá.

Rétvári Bence felidézte, hogy a kormánynak idén lehetősége nyílt nyugdíjprémium kifizetésére is a gazdaság teljesítménye alapján. Aláhúzta, hogy amennyiben a Fidesz-KDNP folytathatja a kormányzást és a gazdaság továbbra is bővül, akkor erre jövőre is lehetőség nyílik, a jövő évi költségvetésben ugyanis szerepel a nyugdíjprémium 32 milliárd forintos fedezete.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a kormánypártoknak köszönhetően folytatódhat a Nők40 program, amelyet eddig több mint 200 ezren tudtak igénybe venni, a jövő évben pedig 260 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra.

Rétvári Bence szerint egyre többen láthatják, a választásoknak az is a tétje, hogy a kormány meg tudja-e védeni a nyugdíjasokat, vagyis folytatódik-e az a kormányzás, amely egyrészt garantálja a nyugdíjasok létbiztonságát, másrészt a nyugdíjprémiumokkal, Erzsébet-utalványokkal többlettámogatást is biztosít számukra.

Az államtitkár megjegyezte továbbá, a nyugdíjasok kiadásait a fentiek mellett olyan intézkedések is segítették, mint például a rezsicsökkentés, az Erzsébet-program ingyenes juttatásai, az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése, a gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök árának mérséklése, valamint a házi természetben nyújtott segítségnyújtás bővítése.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Megszületett a Jobbik őszödi beszéde

Gaudi-Nagy Tamás szerint Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő azon mondata, miszerint „az a retorika, ami 2010 előtt …

2 hozzászólás

 1. Dékány Ilona

  Kedves Rétvári Bence ! A 28,5 % – os növekedés 2010 –2018 között kb. valós számítás .
  De leültem és utána számoltam 2002–2010 között 48%-al emelkedett a nyugdíjam . Ez idő alatt 494000
  forint kiegészítést kaptam összesen . Míg 2010–2017 között 58420 forintot hozott a postás .
  Bár a rezsinél kimutatják , hogy mennyit takarítunk meg , de mivel az alapdíj magas , —bár mindennel takarékoskodok— sajnos alig jelent valamit a rezsicsökkentés . Az élelmiszerek Áfacsökkentését pedig a milliós fizetésűek is élvezhetik —ők igazán !- , tehát sajnos ez is csak alig változtat az életemen .
  Ami viszont a leginkább bánt : 1992–95 között gyalázatos volt a nyugdíjszámítás . Kb. 24%-al csaptak be minket ! Ebből 4%-ot 2008–ban , 4%-ot 2011-ben visszakaptunk , de a többit “lenyelték ! Miért nem kártalanítanak bennünket , ha olyan jól megy a gazdaság ? Az a 16 % bizony járna nekünk —akik már alig vagyunk !

 2. A legőszintébb ember: a kutya?

  Mindenki által ismert tapasztalati tény: a kutya élénk morgással reagál, sőt akár a gazdáját is megtámadja, megharapja, ha az, az ételét el akarja venni! „Irigy kutya —mondjuk rá, pedig csak őszinte! „Igyekszik megvédeni azt, ami az övé! Vagy buta állat? Ki tudja? Az okos embertől, elveszik a tápláléka egyharmadát (27%), felét, és még csak nem is morog! A teve együgyűségével rágja az adósivatag kóróját!
  Mert fizetéséből 16% a jövedelemadó, 7% nyugdíj adó, + 27% ÁFA! Tehát ha bármit eszik a jámbor, abból 50%-ot elvisz az adó! És ha már lassan rágnunk se lesz mit, legalább ezen a „száraz tényen rágódjunk el egy kicsit! Mielőtt éjjeli lepkeként beleszédülnénk a „polgári Mennyország” szivárványos világába! Abban megpörkölődve múljunk ki végleg.
  Előtte ne felejtsünk el hálát adni” megválasztott képviselőinknek, — az ő nagy bölcsességükért, szociális érzékenységükért,– akik megszavazták nekünk a „Túlvilági jólétbe vezető adórendszert!

  Agyficam

  Tisztelt férfitársaim. Gondolom heves tiltakozást váltana ki Önökből, ha közölnék önökkel, hogy ezentúl a szomszéd, vagy valamely ismeretlen ember gyermeke után gyerektartást kell fizetnie!
  Pedig fizet. Nemcsak gyerektartást, de még szülőtartást is! Csak családi pótlék, és munkanélküli segély, jövedelempótló támogatás, rendszeres szociális segély, nevelési támogatás, stb. címen fizeti a mások által csinált gyermek után Önre lőcsölt gyerek, és szülőtartást! Miért? És meddig? Csak. Állampolgári fegyelemből és államvezetői bölcsességből. Már amennyire ezt bölcsességnek lehet nevezni. (Én inkább ostobaságnak nevezném!) Mert mások valamikor kitalálták, hogy olcsóbb az alacsonyan tartott (éhbér) mellet családi pótlékot adni a gyermeket vállalónak, mint tisztességes bért adni valamennyi dolgozónak. Csak a bűn mindig elnyeri büntetését! Mert a magyar így saját gyereket nem vállal, csak egyet-kettőt, vagy egyet se, mert kevés a jövedelme. Mért kevés? Mert elvonják, hogy odaadják annak, akinek se munkája, se munkakedve, de van gyerekcsináló kedve, és bátorsága! Az állam a „más farkával veri a csalánt” Ő meg a sajátjával veri meg a magyart!
  A magyarok pénzén, a magyar államvezetés segítségével, él és virul a magyarság sírba tevője! Ezt, így kitalálni, ehhez tényleg szocialista szakértelem kellet!

  „S valljon mi megint ezen elfogultság oka, melly a közönséget e tárgy körül tökéletes sötétségben tartja? Semmi egyéb, mint országos embereink legnagyobb részének járatlansága a reactiók törvényi körül – melly mint fentebb érintém, felette fájdalmas, s a közönségre nézve kimondhatlan káros… Minden engedékeny s lágy törvény okvetetlenül éppen ezen most említett effectust szüli. Tíz bűnöst s gondatlant directe kimél, ellenben száz ártatlant és szorgalmatost indirecte büntet…a rosszat, lágyvelejűt, tanulatlant s gondatlant ápoló törvény, midőn e szép társaságnak néhányit tán megmenti – s csak tán, mert ez is kérdés – minden bizonnyal számtalan jót,okost, tanultat s gondost szüntelen büntet, s eképp nem az élet elvének, de a rom Istenének állít oltárt.” Széchényi Hitelben

  Évente negyvenezer elzárt a börtönbe! Börtön szleng tanulmány adata! ár 1500Ft/nap/!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.