2018 július 17., kedd
Fotó: Bp2017 Nonprofit Kft

Oikosz Alapítvány: Legyen az óriás ugrótorony a V4-ek sikerének jelképe!

Share

-Az Oikosz Alapítvány civil kezdeményezése a Visegrádi Négyek együttműködéséért

Nyílt levél Dr. Seszták Miklós Nemzeti Fejlesztési Miniszter, mint a 2017-es FINA Vizes Világbajnokság szervezéséért felelős kormánybiztos részére

Tisztelt Kormánybiztos Úr!

Elöljáróban engedje meg, hogy szívből gratuláljunk, illetve köszönetünket fejezzük ki Önnek és minden kollégájának, aki munkájával lehetővé tette, hogy a 2017-es vizes világbajnokság megrendezésével Magyarország ismét felkerüljön a nemzetközi sportvilág csúcsára.

Tisztelt Miniszter Úr!

Egy civil kezdeményezéssel szeretnénk megkeresni Önt, illetve a szervezésben részt vevő munkatársait.

Az Oikosz Alapítvány, az alapítók célja szerint évek óta különböző programokkal, rendezvényekkel és kiadványokkal támogatja a magyar és az egyetemes kultúrát; fontosnak tartja továbbá a kárpát-medencei magyarság, illetve az európai nemzetek közös értékein alapuló természetes közösségeinek segítését, építését, mely közhasznú tevékenységnek elidegeníthetetlen része a sportkultúra támogatása is. Tagadhatatlan azonban, hogy a huszonegyedik században egy világszínvonalú sportrendezvény megszervezéséhez nem csupán vágy és akart, hanem számos anyagi beruházásra, fejlesztésre és minőségi létesítményre van szükség.

Levelünkben szeretnénk kezdeményezni azt, hogy a számos nagyszerű új létesítmény közül, az egyik legimpozánsabbat – bár ideiglenesen megvalósítottat – a Batthyányi téren, a Parlament épületével szemben felállított óriás ugrótornyot ne bontsuk el a vizes világbajnokság végén.

Az ugrótorony a sportrendezvény után legalább augusztus végéig legyen a Visegrádi Négyek összefogásának és növekedő világpolitikai szerepének jelképe az aktuális magyar elnökség apropóján.

Örömteli mindannyiunk számára az a tény, amelyről Tusnádfürdőn Orbán Viktor miniszterelnök úr is megemlékezett, miszerint az oly hosszú történelmi viszálykodás után, a Visegrádi Négyek országai egyre szorosabb egyetértésben, közösen, így sokkal nagyobb súllyal lépnek fel a régióban élő nemzetek és egész Európa érdekeiért a mindinkább kiszámíthatatlanná váló Európai Unióban.

Tisztelt Miniszter Úr!

Kérjük Önt, hogy amennyiben lehetősége van rá, tegyen lépéseket annak érdekében, hogy az óriás ugrótorony minden oldalon egy-egy magyar, cseh, szlovák és lengyel óriáslobogóval feldíszítve jelképezze a V4-ek összefogását és egyre erősödő világpolitikai szerepét.

Az Oikosz Alapítvány szerény lehetőségeivel és eszközeivel, ugyanakkor lelkes közösségével minden segítségét felajánlja az ügy sikerének érdekében.

Budapest, 2017. július 26.

Köszönettel és üdvözlettel:

Nagy Ervin

az Oikosz Alapítvány kuratóriumának elnöke

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Nagy Ervin filozófus-politológus, a Polgár Portál felelős kiadója, állandó szerzője. Közíróként rendszeresen publikál más blogjain (http://nagyervinfilozofus.blogspot.hu/), az Aracs Délvidéki Közéleti Folyóiratban, illetve a Magyar Hírlapban. Megbízott egyetemi előadó, számos felnőttképzéssel foglalkozó iskola tanára. A liberalizmus illúziói (Attraktor, 2014) és az Omladozó téveszmék (Attraktor 2016) című könyvek szerzője.
Share

Esetleg más?

Titkosszolgálati vállalatalapítások és valutakitermelés a Kádár-rendszerben – Videós könyvajánló

A hetvenes évekre a külkereskedelem hasznát egy maffiaszerűen működő hálózat igyekezett lefölözni Magyarországon, amelynek koordinátora …

4 hozzászólás

 1. Nagyon helyes az indítvány, erősíteni kell a V4-eket. Mint évekkel ezelőtt írtam a KistárogatóGportálon,V4+ címmel, ha kialakulna egy Balti-Adria tengely, akkor ezek a keresztény országok irányíthatnák az EU-t, vagy az esetleges EU szétesése után alternatíva lehet.

  • Peta Dragunovics

   “Álmodk a nyomor”! Nehogy pápább akarjon lenni a pápánál! Számos kérdésben a V4 -ek már csak V2-k!

   • Lehet, hogy álom, és mégis azt látom, hogy a volt kommunista országok jelentik ma Európa önvédelmét. Az álmodott nyugat elveszett, már az agymosott emberek maguk mondják, hogy a bevándorló migránsokra szükségvan mert elöregszenek maguk a svédek..Igy jár az a nép, amely csak szeretkezik de gyermeket nem vállal.

    Nézzen mindenki a maga tükrébe, hogy a nemzet fenntartása érdekében nevel-e maga helyett utódot?

 2. Dékány Ilona

  Kedves Ervin ! Kifogástalan az ajánlatod ! Remek lenne , ha ott tudnák hagyni a tornyot szeptemberig , hogy a Budapestre látogatók / mi a 80-on túl augusztus végefelé találkozunk a fővárosban !/ még megcsodálhassák ! Természetesen a V4-ek szoros barátságának is szimbóluma lehetne az óriástorony ! ÉS: Mivel eddig csak jókat hallhattunk mindenkitől / sajnos a magyar ellenzékiek kivételek !/ , meg is érdemelnék a VB résztvevői , hogy a versenyek befejeztével ők is nyugodtan megszemlélhessék a tornyot !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.