2020 augusztus 9., vasárnap
Illegális bevándorlók az SOS Mediterranee és az Orvosok Határok Nélkül nevű nem kormányzati szervezetek által fenntartott Aquarius hajó fedélzetén Trapani kikötőjébe érkeznek 2018. április 23-án. (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Olasz hajó Tripoliba vitt vissza migránsokat, a libsik őrjöngenek

Share

Egy olasz hajó megmentett 108 migránst a Földközi-tengeren, majd visszaszállította őket Líbiába. Hasonló esetre korábban nem volt példa – írta a La Repubblica című olasz napilap kedden.

Az Asso 28 nevű hajó, amely egy olasz olajplatformot szolgál ki a Földközi-tengeren, azt az utasítást kapta az olasz parti őrségtől a migránsok felvétele után, hogy egyeztessen a líbiai hatóságokkal a kérdésben. A hajó végül a líbiai parti őrség utasítására a tripoli kikötőbe szállította utasait. A nemzetközi menedékjogi szabályozások példátlan megsértéséről van szó, mert Líbia a genfi emberi jogi konvenció szerint nem számít biztonságos országnak – hangsúlyozta a lap.

„A Tripoliba visszaszállított migránsok egyike sem igényelhetett menedéket, pedig e jogukat törvény biztosítja” – tette hozzá a La Repubblica. A Liberi e Uguali olasz baloldali pártot képviselő Nicola Fratoianni magyarázatot követelt az olasz kormánytól.

„A nemzetközi jog előírja, hogy a tengeren megmentett embereket biztonságos kikötőbe kell szállítani” – szögezte le Fratoianni, aki jelenleg egy spanyol civil szervezet hajóján tartózkodik. „A líbiai kikötők az olasz kormány ferdítései ellenére nem tekinthetőek biztonságosnak” – mutatott rá.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Egy hozzászólás van

  1. VÉGRE ! Majd csak töténik valami ! A libsik pedig csak örjöngjenek !
    ÍGY KELL EZT TOVÁBB IS VÉGREHAJTANI ! Kiknek a biztonsága fontosabb ? Az európaiaké , vagy a migránsoké ? Miért indulnak útnak , ha nem tudják , hogy mi vár rájuk ?
    KI KELL TARTANI AZ OLASZOKNAK ! Persze a spanyolok is nagy bajban vannak , de ők önként vállalkoztak a befogadásra . Vállalták , tehát tartsák is el őket ! Majd ha nem lesznek túristáik , akkor nézhetnek !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.