2018 június 22., péntek
Majtényi László egyetemi tanár (j) és Juhász Péter, az Együtt elnöke a párt elnökégi ülése után 2017. február 27-én. Az Együtt Majtényi Lászlót, az Eötvös Károly Intézet elnökét, volt ombudsmant ajánlja köztársaságielnök-jelöltnek. MTI Fotó: Illyés Tibor

Olvasói levél a Washington Post részére – sorvezető a huhogóknak

Share

Gondoltam megírom. És nagyvonalúságom jeléül felajánlom nektek, baloldali és liberális felebarátaim. Ingyen. Ha már bértollnoknak neveztek… Szemelgessetek, idézzétek, használjátok! Egészségetekre váljék, kedves hivatásos huhogók!

Lássuk…

“Tisztelt szerkesztőség! Mint közismert, Magyarországon megszűnt a demokrácia. A tévedhetetlen Fukuyama is megírta. Orbán, a patás, a sátán, a gonosz kiégett korrupt diktátor eltiporta a sajtószabadságot és bezúzta a Népszabadságot, majd elment focizni. Nincs ellenzéki sajtó, a függetleneket üldözik, az oknyomozókat ok nélkül lekaratézzák.

Amióta kormányra került Orbán nem lehet tüntetni, nem lehet sehol véleményt nyilvánítani és még azt is előírják nekünk, szabad magyar embereknek, hogy hol cigizhetünk és hol nem. Nincsenek fékek, nincsenek ellensúlyok és nőtt a sör ára is. Rohad ez a rendszer a korrupció súlya alatt, ráadásul még a kenyér is olyan drága, hogy milliók éheznek, nem jut pénz kólára sem. A közétkeztetésben pedig margarint, meg csírát adnak a gyerekeknek. A spenótról nem is beszélve… Ja és kötelező a napi testnevelésóra! Micsoda kirekesztés ez!

A homoszexuálisokat üldözik, tojással dobálják őket; a migránsokat nem simogatják, hanem megverik; a cigányokat lecigányozzák; az ellenzéki összefogást pedig kinevetik. Üldöznek mindenkit, aki nem hódol be a Nemzeti Együttműködési Rendszerbe, nem szurkol a felcsúti Puskás Akadémiának, hogy visszajusson az nb1-be, és nem hajlandó az Orbánért szervezett imaláncban részt venni. (lásd Juhász Péter hőst!) És mindezt Orbán tábornok parancsára, aki bizonyítottan elcsalta a választásokat és betiltotta a sípot.

Ma viszont messzire, nagyon messzire merészkedett Putyin és Erdogan legtehetségesebb uniós tanítványa. Köztársasági elnöknek választatta meg egykori párttársát, Áder Jánost. Mert – most leleplezem a nagy titkot – Áder János fideszes! Még egyszer: FIDESZES! Így hát felteszem a kérdést: hogy is jelképezhetné egy Orbán-bérenc a nemzeti egységet? He?

Bezzeg Göncz Árpád… Amikor még jogállam voltunk, ugyebár. Ő igazi pártok felett álló demokrata volt!

Pedig lett volna most is egy olyan független, független, független civil jelölt, akinek semmi köze a pártokhoz, a hatalomhoz és a sör árához sem. Egy valódi civil, egy igazi technokrata szakember, egy nagyszerű demokrata: Majtényi László, aki nem mellékesen nemzetközileg elismert tengerjogász és hivatásos fék és ellensúly.

De nem kellett a hatalomnak, mert demokrata, mert migráns simogató. Mert bátor emberjogi harcos, haladó értelmiségi és barátja az ellenzéki Juhász Péternek. Ráadásul nem csupán a nemzeti egységet képviselte volna, hanem valódi fék és ellensúly lett volna. Egy igazi bal-fék!

Ebben az országban az van, amit Orbán akar. A nép ellenében kormányoz, kötelezővé teszi az iskolai focit, és leszavaztatja a bérenceivel, a kitartott és korrupt képviselőivel a nép által köztársasági elnöknek jelölt nagyszerű tengerjogászt, Majtényit. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy Orbán nem engedte meg, hogy a nép döntsön, hogy a nép válassza meg a köztársasági elnököt. Persze, mert félt, hogy Majtényi orrhosszal megnyerte volna a voksolást. Mert a többség tutira Majtényire szavazott volna, és biztos, hogy az ingyen sör mellett is… De Orbán nem engedte.

Segítsetek nekünk demokratáknak, mert megfulladunk!

Üdvözlettel: sokak Magyarországa”

Angolra nincs időm lefordítani… De gondolom megoldjátok! Szóval: hajrá! Rá-rá-rá, hajrá!

U.i.: Illik és lehet az olvasói levélben gratulálni Áder Jánosnak! De ezt már rátok bízom… Csak megoldjátok ezt is!

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Nagy Ervin filozófus-politológus, a Polgár Portál felelős kiadója, állandó szerzője. Közíróként rendszeresen publikál más blogjain (http://nagyervinfilozofus.blogspot.hu/), az Aracs Délvidéki Közéleti Folyóiratban, illetve a Magyar Hírlapban. Megbízott egyetemi előadó, számos felnőttképzéssel foglalkozó iskola tanára. A liberalizmus illúziói (Attraktor, 2014) és az Omladozó téveszmék (Attraktor 2016) című könyvek szerzője.
Share

Esetleg más?

Brockhauser Edit: Én kérek elnézést!

Természetesen a hajléktalanokat nem fogják „kitiltani” egyik közterületről sem. Akár valamely szerencsétlen sorsból, vagy pusztán …

6 hozzászólás

 1. Dékány Ilona

  ERVIN! Gratulálok ! Ez egy igazi HUHOGÁS ! Így vélekedik az ellenzék , csak még nem árasztotta el a szórólapokkal az országot. Áder János riválisa úgy nyilatkozott, hogy sikernek könyveli el az eredménytelenségét. EGÉSZSÉGÉRE! Kívánom,hogy továbbra is ilyen jól -le-szerepeljen , mint politikus ! Áder Jánosnak pedig ezúton is kívánok sok erőt, egészséget és sikeres tevékenységet !

 2. Dávid Szaniszla

  Kedves Nagy Ervin! Még szerencse, hogy tudom melyik oldalon áll, különben nagyon elkeseredtem volna a leirtak miatt. Tetszett, ahogy a lovat odaadta az elvtársak alá, de úgy veszem észre nem nagyon tudnak lovagolni, így nem sokra mentek az ön kedvességével. A fontos az, hogy Áder János foglalta el ismét a Köztársasági elnök székét, s meg kell momndanom, nem úgy mint annakidején Göncz Papa tette. Áder János a maga erejéből az előző 5 évi munkájából tornászta vissza magát a székbe. Na ezt persze a liberál-bolsik nem tudják, s azért kiabálnak minden demokrácia megszünéséről. Csak azt nem tudom, hogy az 5 év alatt kik voltak, akik az utcán fütyültek, tüntettek, csúnyákat mondtak írtak Orbán Viktor Miniszterelnökről és mindenkire, akiket elő tudtak szedni hamarjában. S ezt mind tették olyan jelzővel, hogy nincs Magyarországon dermokrácia. Nem tudom persze, hogy ez mit jelent az ellenzék olvasatában, de úgy érzem valami sántit ebben. Na mindegy. Egy a fontos, hogy szívből tudok gartulálni a régi-új Köztársasági elnöknek, s nem kell megjátszanom magam, mint annakidején Göncz papa esetében. (Persze akkor egyáltalán nem gartuláltam!) Kedves Áder János Köztársadsági Elnök Úr! Kérem lelkiismerete támogatásával folytassa eddigi tevékenységét, az ország 2/3-a örömére! Isten áldja és segítse továbbra is!

  • Irónia, vicc volt! 🙂 Remélem tetszett! Komolytalan az egész – erre akartam rámutatni. Köszönöm a jó kívánságot!

 3. ), y algo de proteína de segundo plato (filete de pollo a la plancha, solomillo de ternera, guiso
  de pollo, pescado a la plancha, merluza en salsa verde,
  En este buscador puedes encontrar una larga lista con los campamentos mejor valorados en 2016 y de esta manera puedes escoger el que más te guste.
  todos y cada uno de los veranos y mantenemos una relación angosta y personal a lo largo de todo el año y
  a diario durante el verano con nuestros campamentos en Aprendiendo idiomas, practicando múltiples aventuras que antes jamás has
  pensado que puedes realizar y conociendo gente de diferentes países,
  por el hecho de que nuestros Campamentos son Internacionales.

  y La salida de los campamentos de verano se efectuará los Domingos a la partir de las 16:00 H.).

  El poste nunca va a faltar, pudiendo escoger entre yogures, fruta, postres
  caseros, Higiene: Mantener la salud del equipo y los
  campistas con ideas prácticas en el campamento., Canadá,
  Irlanda, Inglaterra, Francia, Alemania… Tampoco podemos dejar de lado su programa de Trimestre
  Académico en Australia y Para asistirles a nuestros participantes a conocer lugares nuevos, cada campamento organiza una
  pluralidad de visitas y excursiones tanto dentro como fuera de la ciudad.
  , Irlanda, Canadá y Asimismo se realizarán el Campus concreto para Porteros y el Campus de
  Tecnificación, dirigidos a niños federados que desean progresar sus habilidades futbolistas.

 4. Dipl.Ing.Tibor Gutay

  A komcsi zsidó propaganda bűzlik az égig.Mentse meg az Isten a hazát és a magyart, hogy kormányra kerüljenek! Amen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.