2018 június 25., hétfő
A kép illusztráció. / Forrás: MaiMóni - Cafeblog

Online piactérre várják a felvidéki magyar kistermelőket és vásárlóikat

Share

A hazai magyar kistermelőket és vásárlóikat szólítja meg az április végén induló Háztáji.sk ingyenes online piactér. Az oldal célja összekötni a kiváló minőségű alapanyagokat kínáló helyi gazdálkodókat azokkal a vásárlókkal, akik hisznek a háztáji termékek hozzáadott értékében.

A Háztáji.sk folyamatosan bővülő adatbázisa egyedi a maga nemében, hiszen kifejezetten a kistermelők támogatását célozza meg. „Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a vásárlók keresik a magasabb értéket képviselő háztáji termékeket, hiszen mindannyian szívesebben vásárolunk gyümölcsöt, húst, pékárut vagy épp mézet attól a termelőtől, akit személyesen ismerünk. A személyes kapcsolat egy olyan bizalmat alapoz meg, amely a nagyáruházak esetében elképzelhetetlen. Sokan viszont nem is tudják, hogy a közelükben milyen kiváló termelők vannak, és pont ebben segít a Háztáji.sk” – mondta Németh Róbert, az újabb online katalógust indító Libertate polgári társulás elnöke.

Az adatbázis használata mind a termelőknek, mind a vásárlóknak egyszerű, könnyen tájékozódhatunk benne. Termelőként az ingyenes regisztráció után tudjuk feltölteni adatainkat és termékeinket, valamint utóbbiakról fényképeket is mellékelhetünk, hogy vásárlóinknak lehetőségük legyen megtekinteni is a kínált árut. Adatainkat, a termékek listáját és a fotókat a jövőben is módosíthatjuk. Jelenleg a következő termékkategóriák szerint csoportosíthatjuk áruinkat: tej, tejtermékek, tojás, hús, húskészítmények, gyümölcs, gyümölcskészítmények, zöldség, zöldségkészítmények, pékáru, édesség, tésztafélék, gomba, méz, fűszerek, alkoholos italok. Az online katalógusban megtalálható lesz minden házilag előállított élelmiszer, amelyet így hazai kistermelőktől vásárolhatunk meg, ahelyett, hogy a gyakran belföldi termékeket alig kínáló nagyáruházak polcairól válogatnánk.

Vásárlóként mindössze annyi a dolgunk, hogy az ingyenes oldalon a kereső segítségével vagy a kategóriák szerint böngészve megkeressük a számunkra legszimpatikusabb termelőket, majd a megadott rendelkezésre állási időben felvegyük velük a kapcsolatot. „A házi készítésű élelmiszerek, a piacra járás egyre nagyobb hangsúlyt kap a fiatalok körében is, és mi örülünk, hogy a Háztáji.sk-val segíthetünk, hogy a felvidéki magyar kistermelők kiváló termékeit azok fogyasszák, akiknek igazán fontos, hogy mi kerül nap mint nap az asztalra” – tette hozzá Németh Róbert.

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Egyházi kitüntetést kapott Tarlós István

Szent Adalbert-díjat kapott a főpolgármester. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kitüntetését Erdő Péter bíboros, prímás, érsek adta …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.