2018 május 26., szombat
MTI

Önmagukat ostorozták baloldali politikusok

Share

Mintha egy népszerűtlenségi versenyben akarnák túllicitálni egymást – így jellemezte az Index a baloldali pártok közötti viszonyt. A cikkben ezt annak kapcsán írták, hogy kedden több baloldali politikus egy kerekasztal-beszélgetésen próbálta megtalálni a sikertelenségük okát. Volt, aki bevallotta, hogy az édesanyja sem tudja, melyik párt tagja, többek szerint pedig már nézni is rossz, ami a baloldalon zajlik. A rendezvényre a DK-t nem hívták meg. Azt mondták: Gyurcsány Ferenc nem megy át a szűrőn.

„Csoportos terápia keretében önmagukat ostorozták” a baloldali politikusok – erről írt az Index. Kedden egy kerekasztal beszélgetésen az MSZP, az LMP, az Együtt, a Párbeszéd és Momentum vezetői arra keresték a választ, hogy mi az oka a népszerűtlenségüknek. Az Index szerint a beszélgetés olyan volt, mintha „kiégettségi versenyt” rendeztek volna.

Tóbiás József egykori MSZP elnök például azt mondta: azért nem tudják megszólítani a választókat, mert szerinte az embereket nem érdekli a politika. Ő maga is inkább kapcsol természetfilmekre a tévében, minthogy az ellenzéki politikusokat nézze, mert már nézni sem szereti saját magukat.

Szigetvári Viktor, az Együtt korábbi elnöke úgy látta, azért állnak rosszul, mert 2014-ben rossz szövetségeket kötöttek.

„Mi is össze-vissza beszélünk” – fakadt ki a szocialista Tóbiás József, aki szerint inkább úgy tűnik, „mintha feladták volna a mérkőzést”. Azt mondta: nincs hitelesség és erő a baloldalon, így pedig nehéz lesz választást nyerni.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke hozzátette: neki még az anyukája sem tudja, hogy melyik pártban van.

Gyurcsány “nem ment át a szűrőn”

A beszélgetésre a baloldali pártok közül egyedül a DK-t nem hívták meg. A rendezvény moderátora azt mondta: csak a progresszív pártokat látják szívesen, Gyurcsány Ferenc pártja pedig „nem ment át a szűrőn”.

A DK szóvivője a beszélgetéssel kapcsolatban mulattatónak nevezte, ahogy a többi párt próbálkozik, de – mint fogalmazott – Gyurcsány Ferenc és DK nélkül úgysem lehet kormányt váltani.

„Számunkra ez nem kritika. Ugyanezekben az órákban, amíg ott páran próbálták magukat progresszívnak megnevezni, Gyurcsány Ferenc 450 fő előtt beszélt Szegeden” – mondta Gréczy Zsolt.

Folyamatos az üzengetés 

Nem ez volt az első eset, hogy a baloldali pártok Gyurcsány Ferenc háta mögött szervezkedtek.

A DK elnöke a párt februári évadnyitóján beszélt arról, hogy – szerinte – őt ki akarják szorítani az összefogásból. A viszony azóta csak tovább mérgesedett: egyelőre úgy tűnik, együttműködés helyett a pártok eddig csak abban biztosak, hogy kivel vagy kikkel nem szeretnének összefogni. Mindeközben az MSZP és a DK csak egymással van elfoglalva.

Gyurcsány Ferenc és Botka László eddig szinte minden lakossági fórumról üzent egymásnak: legutóbb Gyurcsány Ferenc éppen Szegeden fakadt ki a város polgármesterére, miszerint neki senki, még az MSZP sem szabhat feltételeket.

forrás: M1 Híradó / Index / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A cseh kormányfő szerint “lezárt ügy” a Benes-dekrétumok

Andrej Babiš ügyvezető cseh miniszterelnök lezárt ügynek tekinti a 2. világháború után kiadott Beneš-dekrétumokat, amelyek …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    BOCSÁNAT! Valaki tegye már érthetővé : EZEK A SZEDETT__VEDETT PÁRTOK/ pártocskák!/ NEM BALOLDALIAK!!! Még csak nem is hasonlítanak a baloldalisághoz ! Thürmer Gyulának van igaza /legalább is ebben biztosan !/ , hogy ez csupán a csúfnevük . Máskülönben pedig csak rágják szét egymást ! Úgyis csak kárára vannak hazánknak ,és egy fillért sem kellene rájuk pazarolni. Menjenek gereblyézni, fát vágni…..Vagy keressék meg a pártfogójukat a Sorost , és béreltessenek vele egy lakatlan szigetet !Ott mutassák meg ,hogy milyen demokraták !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.