2018 április 22., vasárnap
Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Baán László, a Szépmûvészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria fõigazgatója 2017. július 12-én Országház Vadásztermében, ahol a kormányfõ bejelentett, hogy Magyarországnak sikerült visszaszereznie a Seuso-kincsek páratlan fontosságú, felbecsülhetetlen leletegyüttesének második hét darabját. MTI Fotó: Illyés Tibor

Orbán: az összes ismert Seuso-kincs visszakerült Magyarországra

Share

Magyarországnak sikerült visszaszereznie a Seuso-kincsek páratlan fontosságú, felbecsülhetetlen leletegyüttesének második hét darabját – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a kormányülés szünetében.

“Felbecsülhetetlen nemzeti értékeinknek Magyarországon van a helye! Az a kötelességünk, hogy amit mások elkótyavetyéltek, azt visszaszerezzük!” – jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök elmondta: Magyarországnak sikerült visszaszereznie a Seuso-kincsek páratlan fontosságú, felbecsülhetetlen leletegyüttesének második hét darabját.

Orbán Viktor azt mondta: a kormány álláspontja, hogy a felbecsülhetetlen értékű nemzeti kincseinknek, a “családi ezüstnek” Magyarországon van a helye. “Kötelességünket teljesítettük és visszaszereztük” – mondta a miniszterelnök, aki a bejelentés után bemutatta a sajtónak a Parlament Vadásztermében kiállított kincseket.

Baán László, a Szépművészeti Múzeum igazgatója hozzátette, hogy ezzel a Seuso-kincsek összes darabja Magyarországra került. A Seuso-kincs első darabjai 2014. márciusában kerültek Magyarországra. Érkezésüket akkor is Orbán Viktor jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón.

Forrás és fotó: MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Magához tért Hillary Clinton – Mindenkit beperelt a Demokrata Párt

Az amerikai Demokrata Párt beperelte az orosz kormányt, Donald Trump elnökválasztási kampánycsapatát és a WikiLeaks …

2 hozzászólás

  1. Dávid Szaniszla

    Kedves Miniszterelnök Úr! Gratulálok ehhez a nagy sikerhez. Köszönjük, hogy visszaszerezték ezt a nagy kincset.

  2. Dékány Ilona

    AZ ELSŐ DARABOKAT LÁTTAM , alig várom , hogy az egészet megnézhessem !

    NA ! MOST KÁROGJANAK , akik röntgengépet , lázcsillapítót vettek volna a milliárdokból ! / Kétszeresen fognak kampányolni , hogy ők birtokolhassák a kincseket !/ HÁLA , ÉS KÖSZÖNET minden közreműködőnek !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.