2018 március 19., hétfő
Kép: karpatalja.ma

Orbán-Brenzovics találkozó: különösen méltánytalan a magyar kisebbséget sújtó ukrán döntés

Share

Az ukrán-magyar kapcsolatokat hátrányosan érintő, Ukrajna nemzetközi kötelezettségeivel ellentétes oktatási törvényről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke hétfőn az Országházban – közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-vel.

A megbeszélésen megállapították: Ukrajna parlamentje elfogadott egy új oktatási törvényt, amely ellehetetleníti a kisebbségi nyelveken történő oktatást, így a magyar nyelven folyó nevelő munkát is. Ez ellentétes mind az ukrán alkotmánnyal, mind Ukrajna nemzetközi kötelezettségvállalásaival, és nagyon hátrányosan érinti az ukrán-magyar kapcsolatokat.

Magyarország, Ukrajna és a kárpátaljai magyarság a jószomszédi kapcsolatokban érdekelt, az ilyen intézkedések azonban ez ellen hatnak – ismertette a tárgyaláson elhangzottakat a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Magyarország következetesen kiállt Ukrajna szuverenitása és európai uniós integrációja mellett, valamint élharcosa volt annak, hogy Ukrajna haladéktalanul kapja meg a vízummentességet az Európai Unióba. Orbán Viktor és Brenzovics László éppen ezért különösen méltánytalannak tartja az ukrán parlament magyar kisebbséget sújtó döntését – tette hozzá Havasi Bertalan.

MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Putyin húzásával Oroszország elnyerte függetlenségét a nyugattól. / Forrás: idokjelei.hu

Rekord részvételi arány Oroszországban a választásokon

A választópolgárok 16,6 százaléka adta le voksát moszkvai idő szerint 10.00 óráig, ami minden idők …

Egy hozzászólás van

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Így történik mindig ha a gazember zsidó Soros által pénzelt hazug forradalommal hatalomra került söpredék kormányoz! Vigyázz magyar, ne higgy a szemét komcsi zsidó libsi ivadék ellenzéknek, mert a bőrödre megy a játék!. Amen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.