2020 június 5., péntek
Emanuele Fiano - Fotó: ilComizio.it / Partito Democratico

Orbán itáliai látogatása ellen tüntet az olasz baloldal

Share

Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter és Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden esedékes megbeszélése csak és kizárólag politikai eszmecsere és nem intézményes vagy kormánytalálkozónak számít – szögezte le az Öt Csillag Mozgalom (M5S) olasz kormánypárt parlamenti frakcióvezetőinek szombati közleménye; az olasz baloldal bejelentette, hogy tüntetést tart a Salvini-Orbán találkozóval egy időben.

Az M5S szenátusi és képviselőházi frakcióvezetője közös nyilatkozata hangsúlyozza: „azoknak az országoknak, amelyek nem csatlakoznak a menekültek áthelyezésekhez, és mindazoknak, akik válaszra sem méltatják Olaszország segélykérelmét, véleményünk szerint nem kellene több európai forrásban részesülnie – és ezen országok között jelenleg Magyarország is szerepel”. Az Olasz Testvérek (FdI) jobboldali parlamenti párt üdvözölte Matteo Salvini és Orbán Viktor találkozóját. A balközép Demokrata Párt (PD) tüntetést hirdetett meg kedden Milánóban Salvini, Orbán, illetve az általuk képviselt “egoista és szögesdrótos” Európa ellen.

A tiltakozás helyszíne a milánói prefektúrához közeli Babila-tér lesz. „Salvini és Orbán a gyűlölet és a megosztottság Európájának vezetői, Visegrádi Uniót akarnak létrehozni Olaszországgal” – nyilatkozta Emanuele Fiano a PD képviselője. Matteo Salvini a jobbközép koalíció vezetője korábbi bejelentése szerint kedden, a milánói prefektúra épületében találkozik Orbán Viktorral. A találkozó témája az európai migrációs politika lesz.  A jobbközép koalícióhoz tartozó Olasz Testvérek (FdI) jobboldali parlamenti párt üdvözölte Matteo Salvini és Orbán Viktor találkozóját.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter (Fotó: MTI/EPA/Luca Zennaro)

Az FdI parlamenti frakcióvezetői szintén együttesen hangsúlyozták, hogy a Ligával osztják a magyar miniszterelnök iránti barátságot és politikájának tiszteletét. Az FdI közleménye szerint a Giuseppe Conte vezette olasz kormánynak tisztáznia kellene, hogy helyet ad-e az M5S „félrebeszélő” kijelentéseinek. „Örülünk hogy a belügyminiszter azzal találkozik, aki igyekszik gátat szabni az illegális bevándorlók inváziójának, amelynek Európa az áldozata. Reméljük, hogy a találkozó a következetes, népeinket védő közös politikát erősíti” – tette hozzá az FdI.

A jobbközép Hajrá Olaszország (FI) szerint az M5S elhatárolódása a kormánypártok egyre határozottabb megosztottságára utal és azt bizonyítja, hogy a római kormány migrációs politikája egyáltalán nem olyan egységes.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

3 hozzászólás

  1. Dékány Ilona

    ERRE LEHETETT SZÁMÍTANI ! Minden libsi migránspárti , akiket megvásárolt Soros , és bandája .
    Számukra teljesen mindegy , hogy mi történik Európával . Az olaszok lassan lépni nem tudnak , annyi a migráns , mégis befogadta a pápa a 100 embert ! KATASZTRÓFA !!!!

  2. Dávid Szaniszla

    Szomorú lennék, ha ez a sátáni kinézetű pacák mellettünk tüntetne. Szerencsétlennek fogalma sincs arról, hogy mit tűzött a zászlajára. Mindenesetre a kinézete méltó ahhoz, hogy ellenünk tüntet. Csak vigyázzanak a Miniszterelnökünkre, mert ezek mindenre képesek lehetnek. Nekünk az a fontos, hogy Orbán Viktort ne érje semmi baj, hogy a nyári pihenése után felfrissülve tudja végezni munkáját itthon. HAJRÁ ORBÁN VIKTOR!

  3. Na dögevő “bal”oldal,számít-e valamit a pár százalékos támogatottságotok?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.