2019 október 23., szerda
Forrás: origo.hu

Orbán meg a kesztyű

Share

Orbán Viktor miniszterelnök tusnádfürdői beszédéről közölt összegzést hétfői számában a The Times. A brit napilap szerint a miniszterelnök kesztyűt dobott a politikai fősodornak szerte az Európai Unióban a jövő májusi európai parlamenti (EP-) választások előtt, amelyeket döntőnek nevezett a keresztény Európa jövője számára.

Orbán Viktor páneurópai kampányt akar folytatni, hogy helyreállítsa a hagyományos konzervatív politikát, amely szerinte ellenzi a bevándorlást és a multikulturalizmust, kiáll viszont a hagyományos keresztény családmodell mellett – olvasható a konzervatív lapban.

A cikk a magyar miniszterelnök szövetségesei között említette Lengyelországot és Sebastian Kurz osztrák kancellárt. Megjegyezte viszont: Angela Merkel német kormányfő számára kínos, hogy Orbán Viktor az ő centrista, főáramú politikájától a “populista nacionalizmus” felé elmozdulva fogalmazza újra a kereszténydemokráciát.  A stratégia azonban vonzó a Merkel pártjával együtt kormányzó bajorországi konzervatívoknak – vélekedett.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

MNM Málenkij Robot Emlékhely

#Muzej2019 – MNM Málenkij Robot Emlékhely

Aki a Hungária körúton a Rákóczi hídtól észak felé halad, nem tudja nem észrevenni ezt …

2 hozzászólás

  1. Remélhető , hogy legalább egy olyan újságból olvashatnak cenzuramentes híreket a németek , ami elgondolkoztatja őket !Van még néhány hónapjuk , hogy döntsenek a saját ,és Európa sorsáról .

  2. Dávid Szaniszla

    Büszkék lehetnek azok, akiket Orbán Miniszterelnök Úr megdobott ezekkel a kesztyűkkel. Készülhetnek a jövő évi bukásra. Elsöpri őket a “népharag”! Ebben hiszek! Úgy legyen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.