2019 március 25., hétfő
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján (MTI-fotó: Koszticsák Szilárd)

Orbán: A migránsok betelepítését nem bírná el az ország gazdaságilag

Share

Magyarországot agyonnyomná a migránsok pénzügyi terhe, erről egyenesen kell beszélni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a gödöllői Régió Plusz Televíziónak adott vasárnapi interjújában, amelyben rámutatott: a pénzt vagy fejlesztésekre költjük, vagy „bevándorlóországot” kell felépíteni a migránsoknak. Ausztria és Németország is nehezen birkózik meg a bevándorlás problémáival, pedig azok a világ leggazdagabb országai. Magyarország ezt a terhet nem bírná el – tette egyértelművé. Beszélt arról is, hogy a nyugat-európai országokban, különösen a nagyvárosokban, megnőtt a bűncselekmények száma, főleg a nők ellen elkövetetteké. „Nem látom be, miért kellene nekünk ilyen jövőt választani” – mondta a miniszterelnök.

Kifejtette: Magyarország jövőjét egy közvetlen veszély fenyegeti, az, hogy bevándorlóországgá alakítanak bennünket. Brüsszelnek az erre vonatkozó elképzelése egyre nyilvánvalóbb, a legújabb javaslat szerint legalább tízezer migránst kellene befogadni.

Össztűz alatt állnak a közép-európai bevándorlásellenes kormányok

A Soros-birodalom egész Európát „bevándorlókontinenssé” akarja alakítani, és megtámad mindenkit, aki az útjában áll, nemcsak Magyarországot, hanem Csehországot vagy Szlovákiát is – tette hozzá a miniszterelnök, aki szerint a közép-európai bevándorlásellenes kormányok össztűz alatt állnak, és fognak állni a jövőben is. Vannak, akik azt szeretnék, ha Magyarországot elárasztanák a migránsok, és átalakulna számos nyugat-európai nagyvároshoz hasonlóan – fogalmazott.

„Én ezt nem kívánom Magyarország számára. A saját gyermekeimnek sem kívánom, ahogy a gödöllői fiataloknak sem kívánom, hogy olyan világban kelljen élni, amelyet alapvetően a migránspolitika és a bevándorlás határoz meg” – húzta alá a miniszterelnök, kiemelve: tudnia kell a magyaroknak azt, hogy ez nyílt és közvetlen veszély, és nem egyszerűen csak a biztonságunkat fenyegeti, hanem van pénzügyi következménye is.

Németország nehezen birkózik meg a bevándorlás problémáival 

Kitért arra is, hogy Ausztria és Németország is nehezen birkózik meg a bevándorlás problémáival, pedig azok a világ leggazdagabb országai. Magyarország ezt a terhet nem bírná el – mutatott rá.

„Hiába vannak terveink mondjuk Gödöllőre, a pénzt vagy erre költjük, vagy arra, hogy bevándorlóországot kell felépíteni a migránsoknak” – fogalmazott. Vagy nyugdíjat emelünk, vagy a migránsokra költjük a pénzt, vagy családtámogatás van, vagy bevándorlópolitika van – mindent nem lehet megvalósítani – mondta.

Orbán Viktor szerint ezért azt a pénzt, amit egy rendbe tett gazdaság képes előállítani, inkább a magyarokra, a magyar fiatalokra, magyar nyugdíjasokra és magyar településekre kell költeni, és ne idegenből ide érkező migránsokra, bevándorlókra. Álljunk tehát ellent, védjük meg Magyarországot, legyen nemzeti kormányunk, amely kiáll az ország mellett – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy ez a választás tétje.

Magyarország biztonságos, rendezett ország

Rámutatott arra is, hogy a nyugat-európai országokban, különösen a nagyvárosokban, megnőtt a bűncselekmények száma, főleg a nők ellen elkövetetteké. „Nem látom be, miért kellene nekünk ilyen jövőt választani” – mondta a miniszterelnök. Magyarország biztonságos, rendezett ország – húzta alá.

Gödöllőről elmondta, hogy a vitáktól függetlenül a kormány az önkormányzat által felhalmozott mintegy 8 milliárd forint adósságot levette a város válláról, és az elmúlt években 7-8 milliárd forint fejlesztés érkezett a térségbe.

Gödöllőt fontosnak tartották eddig is és ez a jövőben is így lesz – hangsúlyozta, hozzátéve: mindehhez kellett Vécsey László, a térség országgyűlési képviselőjének a munkája. A képviselőt méltatva azt mondta, hogy a nehéz pillanatokban lehetett rá számítani.

Az új gödöllői uszoda – ami versenyuszodaként is megállja majd a helyét – megépítése is a képviselő közreműködésének eredménye, a létesítmény kivitelezése a választások előtt elkezdődhet. A tervezett uszoda helyszíne mögött van állami földterület, ami lehetővé teszi a fejlesztés második ütemében egy jégcsarnok kivitelezését is – jelentette be Orbán Viktor.

MTI / hirado.hu

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 26.: A magyar meteóra, avagy a tihanyi barátlakások (Tihany)

Világszerte ismertek a görög meteórák, a sziklák között élő, ortodox szerzetesi közösség. Egy külön kis …

2 hozzászólás

  1. Dékány Ilona

    Továbbra is alig várom a hírt , hogy Gyulára is ellátogat Orbán Viktor !
    Régen járt nálunk , szeretettel várjuk Őt !

  2. Dávid Szaniszla

    Ez egészen biztos. Ebbe belesántulhat az Ország. Nem engedhetjük meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.