2018 október 23., kedd
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a 180 perc című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán: Nevetséges a civiltörvény miatti kötelezettségszegési eljárás

Share

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a “brüsszeli gépezet” Soros György tervét hajtja végre bevándorlásügyben.

A kormányfő a Kossuth rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott: Brüsszel Soros György befolyása alatt áll, le akarják bontani a kerítést, be akarják engedni Európába a bevándorlókat, majd szét akarják osztani őket, aki pedig nem engedelmeskedik, azt meg akarják büntetni.

A “Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációval kapcsolatban a miniszterelnök azt mondta: ha Magyarország meg akarja védeni az érdekeit, akkor Brüsszelben azt kell éreznie mindenkinek, hogy a magyar társadalom nagy többsége kiáll a nemzeti érdekek mellett.

Nevetségesnek tartja Orbán Viktor miniszterelnök a civiltörvény miatti kötelezettségszegési eljárásról szóló brüsszeli dokumentumot.

A kormányfő politikai ügynek nevezte a jogszabály miatti kötelezettségszegési eljárást. A brüsszeli bürokraták erről szóló beadványa szerinte politikai megrendelésre készült dokumentum, “értelmes jogász még kézbe sem veszi”, az “közröhej tárgya mindenhol Európában”.

CEU-ügyben Orbán Viktor megismételte: a törvényeket mindenkinek, még a milliárdosoknak is, be kell tartania.

Ha valaki külföldről pénzt fogad el, azt be kell vallani – jelentette ki Orbán Viktor.

El kell valamivel foglalniuk magukat a képviselőknek, amíg mi védjük Európát – fogalmazott a miniszterelnök a 7. cikkely életbe léptetésével kapcsolatban, amely megfosztja a tagállamot szavazati jogától az európai döntési mechanizmusokban.

A nemzeti konzultációk segítségével a kormány iránytűt kap és eszerint végzi a munkáját – jelentette ki.

Kampány a választások előtt 2,5-3 hónappal kezdődhet Orbán Viktor szerint, most még nem lehet erről beszélni; majd ha véget ér a kormányzás, beszélhetünk versenyről, most még a munkára kell összpontosítani – fogalmazott.

Az ukrán nyelvtörvénnyel kapcsolatban azt mondta: jelenleg a kisebbségi jogsérelmet elszenvedett országok együttműködését próbálják tető alá hozni, amiből megértik az ukránok, hogy lehetetlen, hogy míg háborúban állnak Oroszországgal, a gazdaságuk bajban van, és a világon az unión kívül senkire nem számíthatnak, addig a kisebbségek esetében a már elért jogvédelmi szintből elvesznek. Aki elvesz a kisebbbségek jogaiból, az nem tud közelebb kerülni az unióhoz – húzta alá Orbán Viktor.

forrás: Kossuth Rádió – 180 perc / MTI / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Orbán Viktor részt vesz a Sargentini-jelentés vitáján

A magyar miniszterelnök személyesen vesz részt szeptember 11-én az Európai Parlament plenáris ülésen, melyen a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.