2017 október 17., kedd
MTI

Orbán: a Vajdasági Magyar Szövetség a kormány partnere marad

Share

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke csütörtökön fogadta Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A megbeszélésen a VMSZ elnöke tájékoztatta a kormányfőt a közelgő szerbiai államfőválasztásról, és a VMSZ Tanácsának döntéséről, amelynek értelmében a párt Aleksandar Vucic jelenlegi kormányfő megválasztását támogatja.

A döntés hátteréről Pásztor István elmondta: a legfontosabb cél Szerbia belpolitikai stabilitásának megőrzése. Rámutatott: a vajdasági magyar közösség érdekérvényesítésének egyetlen ésszerű módja a 2016-ban aláírt koalíciós szerződés fenntartása, és az abban foglaltak maradéktalan megvalósítása.

Orbán Viktor támogatásáról biztosította a VMSZ döntését – mondta Havasi Bertalan. A kormányfő a megbeszélésen kifejtette: a magyar nemzetrészek gazdasági, oktatási és kulturális fejlődése – csakúgy, mint Magyarország és Szerbia együttműködése – az elmúlt években lépett felfelé ívelő szakaszba, és ezt a folyamatot mindenképpen tovább kell vinni.

A sajtófőnök közlése szerint a budapesti tárgyaláson Orbán Viktor és Pásztor István egyetértett: a vajdasági magyar regionális és közösségfejlesztési szervezet, a Prosperitati Alapítvány sikerének kulcsa a közösségi bizalom, e nélkül a magyar kormány hároméves támogatási programja sem jutott volna el ilyen hatékonyan a pályázókhoz. A miniszterelnök összegzése szerint az eredmények azt mutatják, hogy e bizalom politikai megtestesítője a Pásztor István vezette VMSZ, amely teljesítménye alapján a jövőben is a magyar kormány stratégiai partnere marad – közölte Havasi Bertalan.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Az unió tárgyalni fog Ukrajnával az oktatási törvényről

Az Európai Unió tárgyalni fog Kijevvel az új oktatási törvényről azt követően, hogy a Velencei …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.