2020 szeptember 24., csütörtök
Orbán Viktor miniszterelnök, Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke és Francois Hollande francia elnök (b-j) Brüsszelben az EU-török csúcstalálkozón 2015. november 29-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely
Kétszínűség: Orbán Viktor miniszterelnök, Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke és Francois Hollande francia elnök (b-j) Brüsszelben az EU-török csúcstalálkozón 2015. november 29-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

Orbán Viktor: A magyar szempontokat sikerült érvényesíteni

Share

Orbán Viktor szerint világos garanciát ad Magyarország számára az Európai Unió és Törökország vezetőinek vasárnap Brüsszelben tartott rendkívüli csúcstalálkozóján született megállapodás. A találkozót követően a magyar miniszterelnök újságíróknak azt mondta: az elfogadott zárónyilatkozatnak nem része az, hogy a migránsokat az Európai Unió országai között kötelezően szét lehetne osztani.

 

Orbán Viktor miniszterelnök, Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke és Francois Hollande francia elnök (b-j) Brüsszelben az EU-török csúcstalálkozón 2015. november 29-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár GergelyA nyilatkozat világos garanciát ad Magyarország számára, hogy senkit sem kell kötelező jelleggel befogadnia – nyilatkozott a miniszterelnök, aki reményét fejezte ki, hogy a nagyhatalmak jó megállapodást kötöttek, hiszen Európának az az érdeke, hogy Törökország visszatartsa a migránsokat.

 

Az elfogadott szöveg nem tér ki arra, hogy a migránsok áttelepítését milyen számban és milyen módszerrel képzelik el, de erre egyértelmű szándék mutatkozott a jelenlévő vezetők között – közölte a miniszterelnök.

 

Az unió által Törökországnak felajánlott, a menekültek ellátását segítő 3 milliárd eurós pénzügyi keret kétéves periódusra szól – tájékoztatott a kormányfő, aki emberiességi szempontból helyesnek tartotta a Magyarország 18 milliós hozzájárulását, az összeget pedig méltányosnak nevezte a nemzeti össztermék arányaihoz képest.

 

Forrás: M1 Híradó

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.