2021 szeptember 28., kedd
Budapest, 2018. március 15. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett díszünnepségen az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2018. március 15-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Orbán Viktor: Az EU új terve, hogy elveszi tőlünk a kapukulcsot

Share

Az új 1 terv az, hogy ha már 1 nem lehet rászorítani arra, hogy beengedje a migránsokat, akkor el kell tőlünk venni a határvédelem jogát – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban, kifutó kollekciónak nevezve a jelenlegi EP-képviselőket.

Orbán Viktor egyértelműnek nevezte, hogy az EP-ben bevándorláspárti többségének célja a népességcsere, az EU problémáira válaszul bevándorlókontinenssé tennék Európát. A mi hazánk a migránsútvonal közepén van, a délről feláramló migránsok csak rajtunk keresztül juthatnak be az EU-ba, ezért nekünk kellett nemet mondani – fogalmazott, hozzátéve, hogy mivel mi megállítottuk őket, a hazánk a migrációval szembeni ellenállás jelképévé vált. A Sargentini-jelentéssel kapcsolatban a miniszterelnök felidézte az ugyanilyen Tavares-jelentést, amely a multik hazaküldésére válaszul született, azt is elfogadta az EU, de ugyanúgy nem jelentett veszélyt Magyarországra, ahogy a Sargentini-jelentés sem fog.

Judith Sargentini azon kijelentésére, hogy a magyar kormány nem tudott érdemben reagálni a jelentés állításaira, Orbán Viktor a jelentéssel kapcsolatos észrevételeket tartalmazó 108 oldalas iratot hozta fel. Hangsúlyozta, hogy a holland politikus jelentésében 19 pont most folyó vitás eljárásokról szól, 13 már korábban lezárt eljárásokat kifogásol, 37 pedig nyilvánvaló ténybeli tévedés. A tartózkodó szavazatok körüli jogi trükközésről azt mondta a kormányfő, az Európai Parlament „az erkölcsi tekintélyének az utolsó morzsáit éli fel”, amikor úgy ítél el egy jogállamisági ügyben egy országot, hogy a saját jogállamisági szabályaikat semmibe veszik.

ÚJ MÓDSZERREL PRÓBÁLJÁK MEGNYITNI AZ UTAT A MIGRÁNSOK ELŐTT

Orbán Viktor szavai szerint „most pedig a szöget keressük, amelynek ki kell bújni a zsákból”, a „szög” pedig az, hogy Angela Merkel Macronnal való találkozásakor ultimátumot intézett Európához. A kancellár azt mondta, hogy a schengeni övezet külső határán található európai peremországoknak át kell adniuk határőrizetük egy részét Brüsszelnek – emlékeztetett, úgy fogalmazva, hogy „el akarják tőlünk venni a kapukulcsot”.

Nem tudták kifeszíteni Magyarország kapuját, de van újabb tervük (fotó: zeit.de)

A terv az, hogy ha Magyarországot nem lehet rászorítani arra, hogy beengedje a migránsokat, akkor el kell tőle venni a határvédelem jogát. Nem kevesebbet akarnak, mint hogy a magyar fiaink, rendőrök és katonák helyett, akik védik a határt, akiknek fontos a hazájuk, zsoldosokat küldjenek ide Brüsszelből. És ne legyenek illúzióink: be fogják engedni a migránsokat
– mondta, hozzátéve, hogy Magyarországot meg akarják bélyegezni, a magyar ellenállást meg akarják gyengíteni. A miniszterelnök a bevándorlásról szóló küzdelmet tartja az EU jövőjét meghatározó ügynek:

Vannak bevándorláspártiak és bevándorlásellenesek. Bevándorláspárti az EP-ben ülők nagy része, a baloldali magyar képviselők is.
A jobboldal helyzetét viszont megosztónak mondta, hiszen ott vannak a konzervatívok mellett a radikálisok is, utóbbiak pedig a saját sorsukról szavazva támogatták a bevándorlásellenes Magyarországot. A miniszterelnök kijelentette, eddig is lehetett tudni, hogy mely képviselők nem osztják a magyar kormány álláspontját a migrációról. Hozzátette, a bevándorláspártiak alapvetően a német és a német övezethez tartozó emberek, ebben „nincs min meglepődni”. Politikai kuriózumnak nevezte, hogy a németek mind Magyarország ellen szavaztak, kivéve a bajorokat: az EP-ben öt bajor képviselő van, ebből négy mellettünk szavazott.

Egyetlen bajor szavazott Magyarország ellen, ő a vezetőjük, és az Európai Bizottság következő elnöke akar lenni
– tette hozzá. Azzal kapcsolatosan, hogy az osztrák képviselők is Magyarország ellen fordultak, Orbán Viktor úgy vélekedett: Sebastian Kurz osztrák kancellár egy fiatal ember, aki hirtelen „beleesett” egy zűrzavaros vitába. Érdekesnek nevezte ezzel szemben, hogy a románok többségükben Magyarország mellett szavaztak, pedig „viharvert viszony van a két ország között”. Orbán Viktor megjegyezte, nagy tanulság, hogy milyen összefüggésben érdemes gondolkodni a szomszédainkról.

A néppárti Manfred Weber az európai baloldal kegyeit keresi, hogy az Európai Bizottság elnöke lehessen.

BRÜSSZEL AZ ANTISZEMITIZMUS ÚJ KÖZPONTJA

Felhívta a figyelmet, hogy a bevándorlás mellett további komoly tétje is van a következő európai uniós választásnak, mert az uniós költségvetési statisztika szerint az EU sok száz millió euróval támogatja a Soros-féle civil szervezeteket. Ha a következő Európai Parlamentnek és Európai Bizottságnak más lesz az összetétele, akkor ennek a sok száz millió eurónak lőttek – fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette, az Európai Bizottság olyan álcivil szervezeteknek ad pénzt, amelyek Izraelben gyakorlatilag antiszemita kampányokat folytatnak Izrael ellen.

Az a helyzet, hogy a modern antiszemitizmusnak ma a központja, ahonnan finanszírozzák az Izrael-ellenes, Netanjahu miniszterelnök úrral szemben fellépő erőket, az Brüsszelben van
– közölte.

MEGRENDÍTŐ GYŰLÖLET VAN A HAZAI BALOLDALIAKBAN

Azokkal a magyar ellenzéki képviselőkkel kapcsolatban, akik megszavazták a Sargentini-jelentést, a miniszterelnök azt mondta: vannak dolgok, amiket sosem fognak megérteni a „magaféle emberek”. Kijelentette, elfogadja az ellenzék elkeseredettségét a háromszori választási vereség után, habár ez nem nagy tragédia, hiszen a Fidesz is veszített egymás után kétszer. Mint mondta, a politikában jellemző érzelmeket és indulatokat is megérti,

de az, hogy amikor a hazánkról van szó, akkor a velünk szembeni gyűlöletnél nem fontosabb a hazájuk, az megrendítő.
Úgy fogalmazott: „ez egy kommunista tempó”, és annál az embernél, aki jobban gyűlöli a belpolitikai ellenségét, mint ahogyan a saját hazáját szereti, ott baj van.

Az EP-ben zajlott másik vitát, miszerint Magyarországot vagy a magyar kormányt ítéli-e el a jelentés, Orbán Viktor azzal zárta le:

A támadás Magyarország ellen irányul, ezt a cím definiálja.
A közeljövő ügyeiről a miniszterelnök úgy vélekedett: a Sargentini-jelentés most lekerül a napirendről vagy hátrébb sorolódik, és az ügy jelentősége napról napra csökken. Felhívta a figyelmet azonban, hogy Angela Merkel legújabb terve, hogy a peremországok, mint Magyarország átadják a határvédelem egy részét Brüsszelnek.

A következő csata neve: Ki védi Magyarországot? Ezt a csatát eddig jól nyertük. El akarják venni tőlünk a kapukulcsot. Ez a következő csata, amit meg kell vívnunk
– hívta fel a miniszterelnök a figyelmet.

forrás: hirado.hu / Pestistácpk.hu

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Kutatók Éjszakája, 2019

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem …

4 hozzászólás

 1. Amelyik Magyar várat többségében német,vallon stb zsoldosok “védtek”a török ellen,elesett az. Többnyire ágyúlövés nélkül.
  A srebrenicaiak is megnézhették magukat egy “komoly” haderő védelme miatt. Már aki időben le tudott lépni a szerbek elől.

 2. Dávid Szaniszla

  Hát ez lesz a teteje mindennek. A saját országunk védelmét el akarják venni tőlünk. Ezek után tényleg el kell gondolkodni,” MIért van szükségünk az EU-ra?” Azt tehetnek így is velünk, amit akarnak. Egy szovjet elnyomásos idő után most jön Európa.
  Kedves Pió Atya! Mit kell még túlélnünk? Mi az amit még végig kell éljünk? Meddig kell ezt még elviselni? Mi van kimérve még erre a meghurcolt, agyon vert országra? Nekem már valószínű nincs sok hátra, de mi lesz a most felnövekvő fiatalokkal? Meddig lehet ezt elviselni? Tudom, hogy amig van egy kis remény, addig ezt tovább kell vinni. Nehéz lesz, de nincs mit tennünk! HAJRÁ MAGYARORSZÁG! NE ADJÁTOK FEL!

 3. Nem a hazát, szerzett pozícióitokat véditek!

  Emlékezzünk régi, előző “bevándorlóinkra
  A valóban nemzeti érdekű orosz cár üldözötteire!
  “Egyetlen ország sem engedheti meg magának a tömeges és ellenőrizetlen bevándorlást, amely megrengetheti a társadalom alapjait. Fizikailag és másként is veszélyes. Joby Warrick, a Washington Post”
  Széchenyi „ez a népcsoport a jogtalanság „minden mindegy” hangulatában folyamodott csalásokhoz, amely a jobbágyság eladósításához, tömeges elárverezéséhez! (Lásd deviza hitel kormányzati kényszer rásegítéssel!) Úgy látja nem lett volna szabad az elmúlt évtizedekben olyan hatalmas tömegekben beengedni őket, amelyikre egyik országban sincs példa!
  Az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a zsidók szemlátomást való szaporodása. Mely országban a zsidók megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll. (A szatmári adózó nép állapotárul, 1830)*** “Kölcsey Ferenc: Országházi beszédéből!
  Ez az újonnan felduzzadt népcsoport, annyira idegen még a magyarságtól, másrészt akkora nagy gazdasági erő van a kezében, nagy részük német névre cseréli fel a galíciait!
  Nagy Magyarország, az ő 10 %-al éri el a lakosságban 51% magyarul beszélők arányát! 1920 idegen ajkú tömegek levágásra kerülnek! Magyarok is! Városi vállalkozó nép nyakunkon marad, arányuk egyből minimum meg duplázódik!
  Azokról a tömegekről beszélek, akik, szüretlenül, nyakló nélkül zúdultak a védekezni nem tudó, mert saját hatalmi akarattal és apparátussal nem rendelkező Magyarországra, oly módon, hogy azt semelyik ország nem tudta volna elviselni, és bármelyik országban társadalmi robbanást idézett volna elő. Később, a kiegyezés után, amikor már létrejött, a magyar hatalmi apparátus miniszterelnököstül, mindenestül, akkor meg nemzetközi pénzügyi nyomással kényszerítették ki a magyar kormányoktól a zsidó menekültek befogadását: vagy befogadjátok őket, mondták az európai zsidó pénzemberek, vagy nem kaptok hiteleket a modernizációra. Így történt, hogy Magyarországon rendkívül magas lett a zsidó népesség aránya, a városokban még magasabb, Budapesten a huszonöt százalékot is elérte.

  “El fog jönni az a nap, amikor minden olyan népnek, akik között zsidók laknak, fel kell tennie a kérdést, hogy mindannyiukat kiutasítja; ez a kérdés az élet és halál kérdése lesz, az egészség vagy krónikus betegség kérdése, a békés létezés vagy az állandó szociális láz kérdése.” Liszt Ferenc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.