2018 március 22., csütörtök
Orbán Viktor magyar (szemben balról, középen), Robert Fico szlovák (szemben jobbról, középen) Beata Szydlo lengyel (jobbról középen, háttal) és Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök (balról középen) a kettős termékminőség gyakorlatának megszűntetéséért tartott uniós találkozón a pozsonyi várban 2017. október 13-án. Orbán Viktor mellett balról Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, jobbról Gottfried Péter, a kormányfő európai és külgazdasági főtanácsadója. MTI Fotó: Illyés Tibor

Orbán Viktor: az Európai Bizottság a szerződések őre, ne a tagállamok csendőre legyen

Share

Az Európai Bizottság a szerződések őre, ne a tagállamok csendőre legyen – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a pozsonyi várban, a visegrádi négyek kormányfőinek sajtótájékoztatóján.

A miniszterelnökök az Egyenlő minőségű termékeket mindenkinek című rendezvény után álltak a sajtó képviselői elé. Orbán Viktor elmondta: az európai intézményektől azt várják, hogy megvédjék az unió már meglévő eredményeit. Ez különösen igaz a bizottságra: az a szerződések őre, ne pedig a tagállamok csendőre legyen – jelentette ki.

A kormányfő hozzátette: a bizottság ma a tagállamok csendőre, és közben nem őrzi a már elért közös eredményeket. Ezen változtatni kell – szögezte le Orbán Viktor. A miniszterelnök a “Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációra vonatkozó kérdésre azt mondta, hogy a tárgyaláson a migráció is szóba került, mert arról mindig beszélnek.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Megszületett a Jobbik őszödi beszéde

Gaudi-Nagy Tamás szerint Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő azon mondata, miszerint „az a retorika, ami 2010 előtt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.