2018 május 23., szerda
Ronald S. Lauder - fotó: haaretz.com

Orbán Viktor fogyatkozó reménységgel vár tényszerűséget a Zsidó Világkongresszustól

Share

Mélyen sérti Magyarországot és polgárait Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnökének az Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítvány) Budapestről Berlinbe költözéséről tett nyilvános állásfoglalása; az ügyben levelet írt Orbán Viktor miniszterelnök a szervezet vezetőjének – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken az MTI-t.

“Csodálkozunk. (…) Az alapítvány elköltözésének Budapesten köztudott és nyilvánvaló oka, hogy Magyarország olyan szabályokat vezetett be, amelyek a transzparenciát kiterjesztik a külföldről finanszírozott szervezetekre is” – olvasható a levélben.

“Tisztelettel felhívom az elnök úr figyelmét, hogy az alapítványt és annak alapítóját személyes felelősség terheli az európai antiszemitizmus növekedéséért is. Olyan személyeket is bejuttatott a migránsok között Európába, akiknek politikai és vallási nézetei érzékelhető mértékben megnövelték a zsidó közösségek veszélyeztetettségét. Ezzel szemben Magyarország és annak kormánya az európai zsidó közösségeket is védi, amikor megakadályozza a migránsok ellenőrizetlen bejutását az Európai Unió területére” – szögezi le írásában a miniszterelnök.

“Politikánknak erkölcsi és elvi okai vannak, továbbá a zsidó-keresztény együttélés eszméjét is szolgálják, amelyben mi továbbra is töretlenül hiszünk. Ezért a Zsidó Világkongresszustól természetesen sem elismerést, sem köszönetet nem várunk. Elvárunk ellenben az óceán másik, biztonságosabb részén élő zsidó vezetőktől több éleslátást és együttérzést, a nyilvánosság elé tárt véleményükben több tényszerűséget, tiszteletet és méltányosságot” – írta levele végén “fogyatkozó reménységgel” Orbán Viktor.

Ronald S. Lauder a német Bild lapban szerdán megjelent nyilatkozatában aggodalmát fejezte ki az alapítvány Berlinbe költözése miatt. A Zsidó Világkongresszus elnöke szerint ugyan nem kell mindennel egyetérteni, amit Soros György mond vagy csinál, ugyanakkor méltatlannak nevezte a bánásmódot egy olyan emberrel szemben, aki olyan sokat tett a kelet-közép-európai országokban a demokrácia terjesztéséért a kommunizmus bukása után.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Jöhet végre a pártszakadás?

Toroczkai László új platformot, vagyis egy párton belüli csoportosulást alakítana, szerinte így lehet a Jobbik …

3 hozzászólás

 1. Minek ezeknek kalapolni?
  Az antiszemitizmusból élnek. Márpedig,ha egy ilyen üzletet megszüntetnének,hülyének nevezné ezeket a saját fajtájuk is.

 2. /göre gábor biró úr

  A fajtájában se bízik? Diktátor betegség! Széchenyi aranyköpése: „Az önkény, mint a tapasztalás bizonyítja, rendszerint karöltve jár az ostobasággal!”

  „Aki el akarja nyomni a kritikát: annak vagy becstelen szándékai vannak, vagy érzi a maga szellemi silányságát.” Szabó Dezső
  “Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod.” Voltaire

 3. Egyik kutya , másik eb ? Minél több jót teszünk a zsidóságért , annál több bírálatot —elmarasztalást !—kapunk ? Vagy az USÁ–ban nem tudják , hogy mi folyik Európában ?
  Köszönjük azt a “sok jót ” , amit a sorosféle úton kaptunk ! Nehogy már neki tulajdonítsák az 1990-es “gúnyaváltást ” ! Mézesmadzag volt amit tett ! Hogy végrehajthassa a tervét , amit évtizedek óta tervezgetett . Tegnap olvastam egy interjúját , amit közhírré kellene tenni ! ŐSZINTE KITÁRULKOZÁS !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.