2019 január 21., hétfő
Forrás: echotv.hu

Óriásmecset épül Stockholm migránsgettójában

Share

5000 négyzetméteres, 18 dómmal rendelkező mecset épül nemsokára Stockholm Rinkeby nevű, nagyrészt muszlim migránsok lakta gettójában. A svéd NCC építőipari vállalat sajtóközleményben jelentette be egy adománygyűjtő alapítvánnyal közös munkájuk tervét, amely nem más, mint egy hatalmas mecset a svéd főváros Rinkeby negyedében.

Ez az a városrész, ahol a migránsok nyíltan rátámadtak a rendőrökre. Rinkebyben mintegy 15 000 ember lakik, a népesség több mint 90 százaléka migráns, akik túlnyomó többsége iszlám vallású. A kerületben olyan hírhedt terrorszervezetek helyi csoportjai is megtalálhatóak, mint azal-Kaida, az Iszlám Állam, a Hamász, a Hezbollah vagy a Kurdisztáni Munkáspárt. 

A látványtervek szerint az 5000 négyzetméteres mecset 18 dómmal rendelkezne, és kapna benne helyet imaszoba, kávézó és tanterem is. A becslések szerint a projekt kicsivel több, mint 3 milliárd forintnak megfelelő svéd koronába kerülne.Egy muszlim szervezet szóvivője szerint „adományokból” gyűjtik a pénzt a mecsetre, ám több kritikus hang is napvilágot látott, amelyek szerint a svéd adófizetők pénzéből, valamint Szaúd-Arábia anyagi támogatásából finanszírozzák az építkezést.

888/Origo

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A puszták éneke – Vízkereszt

Gyermekként még azt gondoltam, hogy e a napon egymást keresztezi két vízsugár: nem fogta fel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.