2019 március 23., szombat

Országos hálózattá szerveződik a Fiatal Családosok Klubja

Share

Nyíregyházán alakul meg a fővárosban 2015-ben létrejött Fiatal Családosok Klubjának első vidéki szervezete. Az öt éve megálmodott és azóta is aktív tevékenységet folytató civil szervezet célja a családok életének segítése és a családos életforma örömeinek megismertetése a fiatalabb generációkkal.

A Király Nóra, Újbuda alpolgármestere által alapított szervezet tevékenységével azt igyekszik előmozdítani, hogy az országban minél több jól működő, szerető család éljen, és hogy minél több gyermek születhessen.

A FICSAK az elmúlt években előremutató, a gyermeket nevelő családok mindennapos problémáira reflektáló kezdeményezéseivel véleményformáló erővé nőtte ki magát. Mára elérkezett a pillanat, hogy a szervezet vidéken, a lokális igényekre és problémákra is válaszokat keressen, helyben élő önkéntesek és családok bevonásával – elsőként Nyíregyházán.

A Fiatal Családosok Klubjának hosszútávú tervei között szerepel az országos lefedettség elérése, hiszen hazánk minden táján élnek gyermeket nevelő családok, akiknek sokoldalú támogatása, problémáik hatékony kezelése nemcsak az adott családok életét könnyítheti meg, de az egész magyar társadalom alapvető érdeke is.

A FICSAK nyitott minden olyan kezdeményezés felkarolására, mely társadalmuk alapegységét, a családot erősíti, amely közösséget épít, és értéket közvetít. A szervezet építkezése során számítunk az elkötelezett, közösségeikért tenni akaró önkéntesek jelentkezésére, várjuk a lelkes, a családok támogatásáért tenni akaró anyukákat, apukákat és nagyszülőket.

Nyíregyházán a szervezeti építkezés és az igényfelmérés után a helyi közösségekkel való kapcsolatfelvétellel kezdi meg működését a Fiatal Családosok Klubjának szervezete, Bordás Zsolt, a nyíregyházi FICSAK alapítója, vezetője segítségével.

Bővebb info: ficsak.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Háromnapos családkongresszust tart a NOE

Családkongresszust rendez július 12-14. között a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), a szervezet legnagyobb szakmai rendezvényét …

2 hozzászólás

  1. Dékány Ilona

    CSAK HELYESELNI LEHET EZT A TEVÉKENYSÉGET ! Még a Polgári Köröknél is nagyobb támogatottságot érhetnek el ! Ők építhetik igazán a jövőt !

  2. Ehhez a Kossuth téri tüntetők is csatlakozhatnak. Ez vidéki jelenlét és nemzeti minimum is egyben.
    Hajrá Magyarország!
    Hajrá FICSAK!
    Remélem a FICSAK emberei komoly szerepet kapnak az új családügyi minisztériumban!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.