2017 december 14., csütörtök
A Nemzetstratégiai Kutatóintézet focicsapata - Fotó: ELTE Online

Öt ország 44 csapata vett részt a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

Share

Öt országból 44 csapat, közel 700 sportoló vett részt a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján (KEK), melyet nyolcadszor rendeztek meg Budapesten.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) határokon átívelő, hagyományőrző és jótékonysági eseményén az idén új sportág, a kosárlabda is bemutatkozott, s az egyetemi futsal és öregdiák bajnokság mellett megszokott módon az ország legjobb cheerleaderei (pompomlányai) szintén bemutathatták tudásukat.

Az egyetemi futsalkupát egy újonc csapat, az Óbudai Egyetem vihette haza, míg az alumni tornán a csíkszeredai Imperial Wet megvédte a bajnoki címét. A rendezvényre a magyarországiak mellett Kárpátaljáról, Felvidékről, Vajdaságból és Erdélyből is érkeztek csapatok – tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Fotó: ELTE Online

Kosárlabdában a nőknél a Budapesti Corvinus Egyetem nyert, a férfiaknál pedig az ELTE szerezte meg az aranyérmet.

A rendezvény – már megszokott módon – idén is jótékony célokat is szolgált, az adományokat a kárpátaljai Péterfalvai Református Líceumnak juttatják el.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke és a torna fővédnöke mellett Újbuda Önkormányzata, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft., az ELTE Sport Kft., a Ferencvárosi Torna Club, Hajnal Tamás, az FTC labdarúgója, illetve a résztvevő csapatok is ajánlottak fel sportszereket, játékokat az intézmény tanulói számára.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Az Aranycsapat legendás kapitánya, Puskás Ferenc olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó újonnan felavatott bronzszobra, Csíky László szobrászművész alkotása a szentesi Pusztai László Sporttelep bejáratánál 2013. november 16-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Puskás minden idők legjobb góllövője

Az élvonalbeli bajnoki mérkőzéseken szerzett gólokat tekintve Puskás Ferenc a világ legeredményesebb labdarúgója a sportág …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.