2021 április 16., péntek
Fotó: RTL

Ötmillió migránst kellene befogadnia Spanyolországnak

Share

Az IMF szerint csak így tudná az állam előteremteni a nyugdíjakat. A Nemzetközi Valutaalap annak ellenére javasolja a bevándorlók befogadását, hogy jelenleg 3 és fél millió spanyol nem tud elhelyezkedni, a fiatalok 34 százaléka pedig munkanélküli.

Az IMF adatait tekintve, átlagosan 172 ezer embert kellene befogadni éves szinten Spanyolországnak. ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a kérdés az, hogy mennyire bírná ezt az ország társadalmi és szociális szinten. Hozzátette, a jövőjüket féltő spanyolok állnak szemben ezzel a politikával, akik közül sokan küzdenek a munkanélküliséggel, és féltik gyermekeik jövőjét is.

Az alkotmányjogász szerint több szinten is próbálják a multinacionális cégek és a szupranacionális szervezetek (ENSZ, EU, IMF) migránsok tömegeit zúdítani a lakosságra. Úgy véli, egy felmondhatatlannak tűnő ellentét bontakozik ki.

Elmondta, az IMF javaslata azért is veszélyes, mert a nem Európából származó fiatalok körében 70 százalékkal rosszabb a munkanélküliségi ráta, mint a spanyolok körében. Spanyolországban ez a szám 26, míg Görögországban 35 százalék a migránsok vonatkozásában.

Hozzátette, bár az IMF szerint az 5 millió migráns befogadása előteremtené a nyugdíjakat, a kérdés az, hogy minden befogadott bevándorló dolgozna-e valójában. Komoly feszültséget és gazdasági problémát okozna az országnak, ha több lenne az olyan bevándorló, aki nem vállalna semmilyen munkát.

Az alkotmányjogász az olasz belügyminiszter ellen indított szicíliai eljárásról is beszélt, amelyet olcsó politikai tréfának nevezett. Szerinte egy államnak a szuverenitás megőrzése érdekében joga van meghatározni, hogy az illegális bevándorlókat megkívánja-e állítani a határon vagy sem.

forrás: M1 / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

„Ha buddhista lennék…” – gondolatok a rózsafüzérről

Ha buddhista lennék, könnyű dolgom lenne. Elmondanám, hogy milyen távol-keleti meditációs gyakorlatot végzem és mindenki …

3 hozzászólás

 1. 3 és fél millió spanyol,meg 5 millió migráns…
  Az együtt 8,5 millió munkát nem vállaló. Tényleg “nagy befizetők” lesznek majd. 🙂
  Körülbelül,mint az imf. Vagy hallott már valaki arról,hogy ezek adóztak volna valahol? Hol lehet a telephelyük? ( a kihelyezett pénzek után kamatot szoktak szedni ugyanis) Esetleg jogosulatlan banki tevékenységet folytatnak?

 2. Dékány Ilona

  Annyi badarságot írnak össze—vissza , hogy a józan ész megáll .

 3. Dávid Szaniszla

  Normálisak ezek? Igaz, hogy a migránsok nem a munkahelyeket keresik, nekik a jólét kell. Na de akkor ki dolgozik? Ki keresi meg a jóléthez szükséges pénzt? Ja, hogy erre nincs vállalkozó? Az nagy kár, mert akkor mindenki éhenhal Nyugateurópában! Na ezt még megvárjuk! HAJRÁ MAGYARORSZÁG! HAJRÁ V 4-EK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.