2018 május 28., hétfő
Festéknyomok a budapesti Terror Háza Múzeum épületén, a Hősök Falán 2017. április 14-én. Előző nap este festékkel dobálták meg az épületet. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Példátlan provokációról beszél a Terror Háza

Share

Az intézmény kutatási igazgatója szerint barbár támadás és példátlan provokáció érte a múlt péntekre virradó éjszaka történt festékdobálással az intézményt és mindazokat, akiknek emléket állít.

Békés Márton kedden, az épület előtt tartott sajtótájékoztatón különösen méltatlannak és visszataszítónak nevezte a történteket annak fényében, hogy az esemény idején még égtek a holokauszt magyar áldozatainak emlékére gyújtott mécsesek a múzeum párkányán.

“Ne legyenek kétségeink: a támadás a hősök és az áldozatok ellen ment” – jelentette ki, hangsúlyozva, hogy az elmúlt másfél évtizedben hatmillióan keresték fel a főváros leglátogatottabb – a hősök és az áldozatok történelmi emlékhelyeként is szolgáló – történeti múzeumát, amelynek falán Mindszenty József hercegprímás, bíboros emléktáblája és számtalan 1956-os hős arcképe is látható.

Éppenséggel az ő arcképük és emléktáblájuk mellett érte támadás a falat, bemocskolva ezzel az antikommunista hősök arcképeit – jelentette ki a kutatási igazgató, arra kérve minden jóérzésű magyar embert, hogy az intézményhez hasonlóan ítélje el mélységesen a történteket. Hozzátette, elvárják, hogy a tettesek sürgősen kérjenek bocsánatot.

MTI / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Integrált műemlékvédelmi rendszert épített ki a kormányzat

Közös örökség – közös felelősség címmel tartottak konferenciát a műemléki világnapon, szerdán a szentendrei Hamvas …

2 hozzászólás

  1. Dávid Szaniszla

    Bárki is volt ennek a tetnek elkövetője, nagyon nagy aljasságot hajtott végre. Senkinek nincs joga a szenvedéseket átélő emberek emlékét beszennyezni. Nagy primitivségről és felháborító tettről van szó. Előttem nincs mentség az ilyen tettekre. Ha előkerülnek, nagyon meg kell büntetni őket. A szenvedés az akkor is az, ha az én elveim másról beszélnek. Az ilyen bűnöket csak Istennek van lehetősége megbocsájtani. Szégyelje magát mindenki, aki ilyen tettre képes volt. Ezt írnám akkor is, ha más hősök emlékhelyét piszkitanák be. Az ilyen ember nem tartozik ebbe a kategóriába.

  2. Dékány Ilona

    EMBERNEK NEM NEVEZNÉM! Nincs olyan , hogy ejnye–bejnye és meg van bocsájtva ! Végre igazi büntetést kellene kiszabni a tettesekre ! Az a baj ,hogy az egész EU–ban a liberális elv dúl ! Lassan mindenki azt “csinál” ,amit akar –a demokrácia köpönyegébe bújva ! Az ERKÖLCS fogalma nem csak besározódott , de hovatovább megszünt !A kulturálatlan , galád, gyűlölködés kezdi uralni az emberiség életét. VIGYÁZZUNK AZOKRA a fiatalokra , akik még nem fertőződtek meg a liberalizmus jelenkori elvével ! Ugyanis vannak még jól nevelt , értelmes utódaink , akikben bízhatunk !Csak ne hagyjuk magukra őket !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.