2021 szeptember 28., kedd
Forrás: latoszogblog.hu

A pesti srácokról nyílik kiállítás a budapesti Horváth Mihály téren

Share

Az 56-os pesti srácokról nyílik interaktív kiállítás és indul programsorozat szeptember 20-án Budapest VIII. kerületében, a Horváth Mihály téren – közölték a szervezők.

Forrás: latoszogblog.hu
Forrás: latoszogblog.hu

A téren egy 300 négyzetméteres pavilon ad otthont azoknak a rendezvényeknek, amelyekkel a szervezők megidézik a hatvan évvel ezelőtti forradalmi eseményeket és az 1950-es évek világát.

A Pesti Srácok Emlékpark azt igyekszik bemutatni, hogy miként éltek, mitől váltak vakmerő forradalmár-szabadságharcosokká az akkori tizenévesek, huszonévesek.

A programok jelentős része kiemelten a fiatalok számára készült, őket akarja bevezetni az 1950-es évek világába – olvasható a közleményben. Hozzátették: történészi viták, előadások, filmvetítések, színházi előadóestek, könnyűzenei klubkoncertek is színesítik a rendezvényt. Ezek mellett bemutatják az ötvenes évek művészetét, divatját, étkezési szokásait, sportéletét is.

A rendezvények október 23-áig tartanak és ingyenesen látogathatók.

MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

„Ha buddhista lennék…” – gondolatok a rózsafüzérről

Ha buddhista lennék, könnyű dolgom lenne. Elmondanám, hogy milyen távol-keleti meditációs gyakorlatot végzem és mindenki …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.