2019 június 18., kedd
Fotó: MTI - Szigetváry Zsolt

Pók Katalin: Pride a diktatúrában?

Share

Minden ellenzéki propaganda-csatorna szerint nálunk diktatúra van. Vajon akkor, hogy lehetséges egy egy hónapig tartó Pride fesztivál? Az igazság az, hogy nálunk, a jobboldali kormány alatt éppúgy lubickolnak a szabadságban a Pride ünneplők, mint a balos médiumok vagy éppen a liberális kultúra ünnepelt sztárjai. Enyedi Ildikó, bár nagy összegeket kapott filmjére ettől a diktatórikus kormánytól, a Pride megnyitóján mégsem volt rest szidalmazni azt. Mégis meddig mehet ez így? Megy a pénz balra, megy az ünneplés az utcán, miközben onnan csak a rágalmazás jön, ami az EU szankcióit vonja hazánkra.

Meddig lehetséges a jobboldali, keresztény értékrendű kormánynak felvállalnia a liberalizált abortusztörvényt és az egyre hosszabbá váló, provokáló Pride-rendezvényeket? A Soros pénzelte Amnesty International jelenléte érthető, de az Alapvető Jogok biztosának vajon mi keresnivalója van egy ilyen rendezvényen? Nem diszkriminációról van szó, amiért fel kell lépnie, hanem éppen a büszkeség napjáról, amihez hangos tapsot várnak. Az, hogy Szél Bernadett, Ungár Péter, Karácsony Gergely ott van, liberális szabadság ideológiájukból következik. Mondhatnánk, hogy csak ennyi? Hol marad a Momentum és mások, akik ehhez az ideológiához tartoznak?

A 23. Pride fesztivál weboldalán azt találjuk: „Merj nagyot álmodni!” Vajon mire értik ezt? Talán arra, hogy egyre nagyobb szabású lesz a rendezvény? Nagy boldogan hirdetik ugyanis, hogy az LMBTQ közösség és több mint 50 civil szervezet összefogásával sikerül megrendezni a fesztivált. Rendkívül gazdag a programkínálat, erre külön programfüzetet adtak ki. Már vidéki programok is vannak, koncertek és filmvetítések. A diktatúrában?

Enyedi Ildikó nyitó beszéde a HVG oldalára is felkerült. Kifejtette, hogy nagy megtiszteltetés számára a felkérés e nagy örömünnepre, bár azt gondolta, hogy korábban már sikerült újradefiniálni a társas kapcsolatokat és nem lesz rá újból szükség. Ezen nyilván azt érti, hogy a múlt század eleji posztmodern filozófusi meghatározások már beépültek a társadalom tudatába. Bizonyos filozófusok ugyanis azt kezdték terjeszteni, hogy nincs természetes és természetellenes, nincs jó meg rossz, bármi megtörténhet („anything goes”). Egyébként a Pride honlapon lévő animációs film ezt népszerűsíti. Annyira nagy már a szabadság (bár inkább szabadosság), hogy teljesen természetes, ha férfi-férfi iránt, ha nő-nő iránt lobban szerelemre. A film ezt népszerűsíti, egy női ruhába öltözött férfi és egy nő csókjában, és így tovább, egészen a megszámlálhatatlan nemekig és szerelmekig.

Enyedi Ildikó azt gondolja, ahogy a múlt század eleji feministák harca, majd a gyermekbántalmazás megoldódott, úgy a gender probléma, a Pride részvevők egyenlő jogai is megoldódnak. Mintha nem lennének egyenlő jogaik ebben a diktatúrában, ahol „visszafelé ömlenek a folyók”- ahogy fogalmazott. Az igazság az, hogy teljesen egyenlő jogaik vannak, kivéve az azonos neműek házasságát, ami az Alaptörvénnyel és természetesen a kereszténységgel is ellentétes. Amerikában és a nyugati országokban ezt is engedélyezték már, bizonyára erre gondol Ildikó, amikor mindezt csak idő kérdésének tartja. Abban reménykedik, hogy a folyók a kis visszafordulás után, újra természetes irányban kezdenek ömleni. A kis visszafordulás a keresztény demokráciát építő Orbán kormány. A természetes irány pedig vélhetően az, ha természetes lesz az azonos neműek házassága is. Mert ne legyen többé megkülönböztetés a természetes és természetellenes, a jó és rossz között. Ebben a gondolkodási formában és a Pride-közönség köreiben győzött a posztmodern és liberális ideológia, a kereszténység pedig elutasított. Ám meglepő módon ökumenikus istentisztelet is szerepel a programok között. E talányra Enyedi Ildikótól kaphatunk választ.

A díjnyertes film rendezője (Testről és Lélekről) Jézus tanítását kiforgatva a kereszténységre hivatkozott, mikor azt mondta: „Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!” A szeretet nevében kellene ünnepelnünk az azonos neműek párkapcsolatát, netán házasságát. Azt várják tőlünk, hogy tapsoljunk nekik, a kezdeti óvatos lépések után lépésről lépésre törnek előre az LMBTQ jogok, a gender, a leszbikus, a meleg, a biszexuális jogok egészen a házasság követeléséig.

A rossz hír az Ildikó, hogy Jézus valóban azt kéri, hogy szeressük egymást, de nem a bűnt. Azt kéri, hagyjuk el a bűnt, a paráznaságot, a természetellenes kapcsolatokat kerüljük, de tiszteljük az egy férfi és egy nő kapcsolatán alapuló házasságot. Jézusnak a gyerekekre külön gondja volt: „Engedjétek hozzám a gyerekeket!”– mondta. A gyerekeket különösen nem tehetjük ki annak, hogy ilyen természetellenes kapcsolatokat lássanak maguk körül, így nemcsak az ilyen házasság, örökbefogadás, de még a Pride felvonulás is sérti az ártatlan gyerekek erkölcseit. Ez ugyanis nyilvánosan az utcán zajlik, sokszor szeméremsértő öltözetben és mozdulatokkal kísérve. A konzervatív keresztény kormány túlzottan toleráns ez ügyben, hiszen ez sérti minden jóérzésű ember ízlését, emberi jogait.

Itt most a kevesek jogai érvényesülnek és a többség emberi jogai pedig sérülnek. Ideológiai gyarmatosítást visznek végbe, amikor akaratukat rákényszerítik a többségre. A kormány pedig szemet huny, mert így is jogtalanul diktatúrázással rágalmazzák.

Egyébként a „szeresd felebarátodat, mint magadat. Én vagyok az Úr.” (Móz III. 19,18) először nem Jézus evangéliumában, hanem az Ószövetségben szerepel és a rákövetkező fejezet a homoszexualitás megítéléséről szól: „és ha valaki férfival hál, úgy amint asszonnyal hálnak: utálatosságot követnek el mindketten.”(Móz III. 20,13) Ildikó, csak pár sorral lentebb is el kellett volna olvasni a Bibliát, ha már onnan idéz!

Máshol: „Ne hálj férfival, ahogy asszonnyal szokás hálni! Utálatos dolog ez az Úr előtt!” Azt is írja, hogy „sokan felhagytak a természetes szokással, férfi, férfival hált” –tehát természetellenesnek nevezi. De még azt is bűnösnek mondja, aki támogatja őket, „helyesel nekik”. Egyenesen átok alá kerül az, aki férfi létére, női ruhát ölt magára. Mindezt az Istentől elfordulás következményének mondja.             

Szerző:

Pók Katalin

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 29.: Üdítő pillanatok egy (majd) 400 éves korcsmában (Fenékpuszta)

Van abban valami abszurd, hogy Fenékpusztán egy lepusztult kastély és egy római romváros mellett a …

2 hozzászólás

  1. Dávid Szaniszla

    Szodomának és Gomorrának azért kellett elpusztulnia, mert ilyen erkölcsi piszokban éltek az ott élő emberek. Nem kívánok hasonlót, de ez nem kívánság műsor. Magyraországon ilyen aljasságban nem élhetnek magyar emberek! Akik ezt teszik, bizonnyára nem magyarok, s el kellene költözniük Magyarországról.

  2. Érthetetlen számomra , hogy miért kellett megengedni ezt a ” mássággal ” cicomázott embertelen —erkölcstelen—“ünneplést ” ? Bármit tesz a Nemzeti Kormány , mindenképpen pellengérre állítja a jelenlegi EU–s vezérkar . Akkor miért nem a normális többség véleménye dönt ilyen esetben ? Érthetetlen !

    A másságot gyakorolják lakáson belül , nem nyivánosan , utcán !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.