2021 március 8., hétfő
Forrás: dominiquediprima.com

Pók Katalin: Valami baljóslatú dolog történik a férfiakkal 2.

Share

Az amerikai TheTrumpet.com nevű keresztény szellemiségű újság oldalán jelent meg az alábbi írás, amely bemutatja azt, hogy már évtizedek óta valami olyan rossz dolog történik a férfiakkal, amely romba dönti a hagyományos értékeken alapuló társadalmakat is. Azért is érdekes lehet a cikk hosszabb citálása magyar nyelvre lefordítva, mert más médiumokban nem kap publicitást ez a téma. Amely, mint majd látjuk, nem csupán Amerikában jellemző folyamat, hanem sajnos velünk is hasonló történhet, történik.

A cikk összefoglalóját olvashatjuk a következőkben:

Ha nézed a televíziót mit látsz? A hírek beszámolnak arról, hogy aktivisták vádolják a „patriarchatust”, speciális előjogokat követelnek a lányoknak és a nőknek és gyászolják a „fizetési rést” a női és a férfi dolgozók között. Hollywoodi színészek elítélik a „mérgező férfiasságot”. (cikkünk 1. részében írtunk arról, mit értenek ezen a fogalmon)

Egy szabad társadalomban üzenetek jönnek a televízió képernyőjéről, a hírműsorokból, a dokumentumfilmekből, drámákból, komédiákból, hirdetésekből és más váratlan helyekről: férfiak és nők versenyben állnak egymással, a férfiak nem fair előnyökkel és a nők szenvednek emiatt.

Különböző területeken nálunk is ez történik, főként filmekben, színházi közvetítésekben, irodalmi alkotásokban. Sőt, a gender-szakokon, feminista civil szervezetekben, melyek valamiképpen kötődnek – főként anyagilag – a Soros György által alapított Open Society-hez.

Mégis, időnként valaki veszi a bátorságot és eltér ettől a narratívától – folytatja a cikk írója. Ez történt márciusban, a Fox News show-ban, a házigazda Tucker Carlson általm aki a következőket mondta: “Bármi lehet a te politikai véleményed, csak egy kicsit nézd meg előtte az aktuális statisztikai tényeket, hogy a fiatal emberek Amerikában hogyan boldogulnak testben és lélekben?”

Carlson kutatásában összehasonlítja a lányok és a fiúk videojátékát, a rosszabb előmenetelt, a több fegyelmezési esetet, a rosszabb IQ teszteket és kedvezőtlen továbbtanulás mutatókat a gimnáziumban. Mindez a fiúk kárára. Ötből egy középiskolás fiú hiperaktivitással címkézett, és sokan állnak gyógykezelés alatt, összevetve 11 lányból csak egy az arány. Összehasonlítva a fiatal nőkkel kevesebb fiú jelentkezik gimnáziumba, főiskolára, kevesebben végzik el vagy vesznek részt nagy hírnevű egyetemeken, kevesebb fiú szerez diplomát, jár jogra, vesz részt orvosi képzésben, vagy szerez doktorátust.

Magyarországon 1895-ben vettek fel először nőket az egyetemekre, majd 1948-ban vált általánossá a jelenlétük a felsőoktatásban. Ma egyes szakokon a nők aránya már felülreprezentált, mint például a bölcsészkaron, tanárképzésben, vagy éppen a társadalomtudományok területén. A természettudományi oktatásban vagy az informatikában a férfiak még nagyobb arányban vesznek részt. A kutatóink 2000, 2004-es vizsgálata szerint hazánk iskoláiban jobban teljesítettek a lányok, így a gimnáziumokban és felsőoktatásban is magasabb lett az ezredforduló után a lányok aránya, mint a fiúké. Ez igaz magasabb presztízsű felsőoktatási intézményekre is.

De térjünk vissza az amerikai állapotokra és az idézett cikk megállapításaira!

A munkahelyen az iskolázottak fizetése, a munkában töltött ideje a férfiaknál lefelé tendál évtizedek óta, míg a gimnáziumot vagy főiskolát végzett nők fizetése és munkaideje emelkedik. A munkahelyen kevesebb a férfi menedzser, mint a női menedzser. És a „fizetési rés”, amiben a női dolgozók keresnek 30 %-al kevesebbet, a férfiakhoz képest? Amint Carlson elmondta, a statisztika teljesen és szándékosan meghamisított. Amikor összehasonlítod a férfi és a női dolgozó hasonló gyakorlatát a rés majdnem eltűnik és néha a nőknek van magasabb fizetése.

A nők és férfiak fizetése közötti különbséggel, a bérszakadékról igen sokat hallunk itthon is. Vannak női és férfi szektorok, ahol a nők által választott munkakörök részmunkaidőt, rugalmas munkaidőt kínálnak, itt kevesebb értelemszerűen a nők fizetése. Az igazi bérszakadék az, amikor ugyanolyan végzettség és munkakör esetén kapnak a nők kevesebb bért. Egyes ellenzéki médiumok nálunk is arról cikkeznek, hogy 20 %-al alacsonyabb a magyar nők fizetése, mint a férfiaké. Erről általános hiteles felmérés azonban még nem készült.

Az amerikai cikk így folytatja: Kevesebb férfinak van gépkocsivezetői jogosítványa, mint nőnek. Kevesebb férfi vásárol saját házat, mint nő. Több férfi él együtt a szüleivel, mint nő. Majdnem minden tömeggyilkos férfi.  Jóval több férfi drogozik, mint nő. A 7 millió munkanélkülinek majdnem a fele férfi Amerikában és gyógyszerezik, vagy drog ellenes gyógyszert szed minden nap, ami a legnagyobb arány a világon. A férfiak kétszer annyian halnak meg drog túladagolásban, mint a nők és több mint kétszer annyian alkoholista szenvedélybetegek. 90%-ban férfiak vannak börtönben. Az öngyilkosságok több mint 70 %-át férfiak követik el Amerikában és a számuk növekszik. A fiatal emberek az élet minden területén a valóságban vesztesek.

A statisztikai adatok szerint (KSH) hazánk még mindig a vezető országok között van az öngyilkosságok számának tekintetében, és ebben a férfiak száma az igazán ijesztően magas. Érdekes módon Európában magasabbak ezek az arányok, mint Észak-Amerikában.

Carlson azt mondta, hogy az amerikai férfiak gyengülnek testben, szellemben és lélekben. Ez egy krízis! Ez egyfajta nemzeti, de még inkább nemzetközi krízis, összeomlás. Valamit tenni kell! Ez gyakorlatilag mindenkinek az életét érinti, férfiakét és nőkét egyaránt! Meg kell tudnunk, hogy mi történt! Meg kell tanulnunk, hogyan oldjuk meg a problémát! Carlson arra is rámutatott, hogy vezetőink nemcsak fixálják ezt a krízist, és nemcsak hozzájárulnak kialakulásához, azt színlelik, hogy ez nem is történik meg! Azt az illúziót keltik, hogy a nők „szenvednek” jobban, mint a férfiak. A nők bizonyára szenvednek a férfiasság krízistől, de nem azért mert a férfiasság önmagában „mérgező” lenne.

Milyen sok hír, hirdetés, reklám kerül eléd minden nap a televíziódban, a komputereden, a telefonodon. Ezek az üzenetek versenyeznek a figyelmedért és képesek elhomályosítani tudatotadat. De némelyik üzenet igazabb és fontosabb, mint a többiek. Ezek közé tartozik Tucker Carlson riportja és kijelentése, amelynél meg kellene állnunk és elgondolkodnunk.  Ez csak egy ébresztő, amely figyelmeztet a veszélyre, de még Carlson sem képes megérteni: ez egy olyan veszély, ami lerombolja teljesen a hagyományos társadalmunkat – a szellemet, a testet és a lelket.

Az újságcikk szerzője biblikus megoldást kínál, amelynél jobbat mi sem tudunk adni. Jézus azt mondta, „Legyetek egymás alárendeltjei!”. Nem vetélytársaknak rendelte egymás mellé a férfit és a nőt, hanem egymás segítőinek. „Az ember másokért van”- mondja az Írás. A férfi szeresse a feleségét, szolgálja a családját, és a nő hasonlóan a szolgálatra van teremtve. És persze mindenkinek más a feladata a családban. Ez 2000 évig jól működött, Isten, a kereszténység háttérbe szorításával kezdődtek a problémák és lám hová jutottunk. Egészen a férfi és a nő egybemosásáig, a genderhez, a férfiak összeroppantásáig. A megoldás a visszatérésben van Istenhez.

Hozzátehetjük, hogy mi itt Magyarországon abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy tanulhatunk a gazdag nyugati társadalmak hibáiból. Látjuk hová vezetett a szélsőséges feminizmus, a család szétzúzása, ami a mi fejünk fölött is itt lebeg. Ma egyedül a Fidesz-KDNP képviseli az Isten, haza, család eszméjét. Minden jóérzésű ember kötelessége, hogy a közelgő választásokon támogassa ezt az irányt, mert nem mindegy merre haladunk.

Az első rész ITT ovasható.

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Kutatók Éjszakája, 2019

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem …

Egy hozzászólás van

  1. atörökszultàn

    Jèzus azt mondta, ” Legyetek egymàs alàrendeltjei!” !!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.