2018 szeptember 24., hétfő
Képünk illusztráció - Polgári Piknik Kötsén - Fotó: Magyar Idők

Polgári piknik: középpontban az EP-kampány

Share

A szeptember 8-án megrendezendő kötcsei polgári piknik fő témái a jövő május 26-án tartandó európai parlamenti választás kampánya és kulturális kérdések lesznek, folytatva az előző találkozón megkezdett eszmecserét – írta a Magyar Idők szerdán.

A még szervezés alatt lévő, hagyományosan zárt körű találkozón Orbán Viktor miniszterelnök a kormány és a kormányzó pártok képviselői, a jobboldali-konzervatív értelmiség, a gazdasági és a médiaelit meghívottjai előtt távlatos helyzetértékelést ad Magyarországról, Európáról és a világpolitikai folyamatokról.

A lap emlékeztet: a miniszterelnök legutóbbi, június 3-i polgári pikniken elmondott beszédében egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy a 2019-es európai parlamenti választás az értékek és a kultúrák küzdelme lesz, ahol nagyon sok mindent lehet veszíteni. Kifejtette: a Magyarország előtt álló lehetőségek óriásiak, de komoly veszélyek is leselkednek ránk, és ezek közül a migráció áll az első helyen.

A polgári pikniket 2004 óta a Balog Zoltán által vezetett Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezi a kötcsei Dobozy-kúrián. A találkozókon elhangzott kormányfői beszédek rendre széles körű hazai és nemzetközi visszhangot váltanak ki.

A Magyar Idők a beszédek közül felidézi a 2009 őszi, Megőrizni a létezés magyar minőségét című előadást, amelyben Orbán Viktor azt mondta: megvan a reális lehetősége annak, hogy a magyar politika következő 15-20 évét ne a duális erőtér határozza meg, hanem ehelyett létrejön egy nagy kormányzó párt, egy centrális politikai erőtér, amely képes lesz arra, hogy a nemzeti ügyeket megfogalmazza.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Orbán Viktor részt vesz a Sargentini-jelentés vitáján

A magyar miniszterelnök személyesen vesz részt szeptember 11-én az Európai Parlament plenáris ülésen, melyen a …

Egy hozzászólás van

  1. Dávid Szaniszla

    Nagyon bízunk benne, hogy ez az idei kötcsei összejövetel egy nagyon jó kezdetnek lesz a felvezetője!
    HAJRÁ MAGYARORSZÁG! EGYSZER MINDEN ROSSZ VÉGET ÉR!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.