2018 február 20., kedd
Potápi Árpád János (MTI Fotó: Sóki Tamás)

Potápi: 212 magyar iskola működik a diaszpórában

Share

Kétszáztizenkét magyar iskola működik a diaszpórában – mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton az MTI-nek, miután részt vett a Bécsi Magyar Iskola megalakulásának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Az államtitkár telefonon elmondta, az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége 1987-ben hozta létre az iskolát, és mára több mint 200 gyerek tanul ott. Hozzátette, a tanításon túl közösségépítő munkát is végeznek az iskolában. Hangsúlyozta, a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy a külföldön lévő magyar iskolák zavartalanul működhessenek. ”Nem mondunk le egyetlen magyar gyermekről sem, éljenek és tanuljanak bárhol a világban” – tette hozzá Potápi Árpád János. Elmondta azt is, Bécsben három magyar iskola működik, amelyeket több millió forinttal támogat minden évben a magyar kormány.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Potápi: Minden vegyes házasságban született gyermeknek kell magyar oktatás

A kormány célja, hogy minden vegyes házasságban született gyermek járhasson magyar bölcsődébe, óvodába, különben „elvesznek” …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.