2018 március 24., szombat
Nem leszünk gyarmat! - hirdette az első Békemenet fő transzparense. Az üzenet azóta is aktuális

Provokátorok zavarhatják meg a Békemenetet, Bayert agyonlövéssel fenyegetik

Share

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) minden eddiginél több jelzést kapott arról, hogy provokátorok készülnek megzavarni a március 15-ei Békemenetet – közölte Bayer Zsolt, a békemenetek állandó résztvevője a CÖF vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A publicista arra kért mindenkit, hogy a rémhírek ellenére se riadjanak vissza a részvételtől, és amennyiben tényleg atrocitás történik, “méltósággal lépjenek túl a provokátorokon”. Szerinte “mindennek a megfélemlítés a célja”, ám erre csak az lehet a válasz, hogy még többen lesznek a Békemeneten. A Bem apó szobra előtt megtartott sajtótájékoztatón Bayer Zsolt arról is beszámolt: egy férfi egy internetes bejegyzésben azzal fenyegette meg, hogy a Békemenet közben egy háztetőn egy mesterlövész puskával fogja várni őt, és agyonlövi, és amennyiben ez alkalommal mégsem sikerülne, úgy később egy lámpavason fog lógni Orbán Viktor miniszterelnökkel. A fenyegetés miatt hétfőn feljelentést tesz a rendőrségen – mondta a publicista.

Csizmadia László, a CÖF alapítója azt hangsúlyozta: a Békemenet gerincét alkotó szellemi honvédőknek az az üzenetük, hogy akár tűzzel-vassal megvédik az asszonyokat, “a gyermekeinket és az unokáinkat” a támadásoktól. Ezért reméli, hogy minden asszony elkíséri majd a férjét a Békemenetre – fűzte hozzá. Kérdésre válaszolva úgy vélekedett: az előrejelzések azt mutatják, hogy 200 ezernél biztosan többen lesznek a Békemeneten.

Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője, aki ugyancsak aktív résztvevője a békemeneteknek, úgy fogalmazott, hogy a menet erejét az egymás iránti szeretet, egymás közelsége adja. Ezért arra biztat mindenkit, hogy nyitott szívvel jöjjön a rendezvényre, és ne reagáljon az esetleges útszéli bekiabálásokra. Fontos, hogy a világ értésére adják: Magyarország kifejezi a szeretetét és a demokráciába vetett hitét – mondta Bencsik András.

Csizmadia László, egy korábbi sajtótájékoztatón azt közölte: a “melegszívű” magyarokból és lengyelekből álló menetelők a “Haza minden előtt” feliratú, Kölcsey Ferenc versét idéző molinó mögött fognak vonulni a Bem tér, Nyugati tér, Alkotmány utca, Kossuth Lajos tér útvonalon; utóbbi helyszínen csatlakoznak az állami ünnepség résztvevőihez.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Kit terhel a felelősség a Földközi-tengeren előállt humanitárius helyzet kapcsán?

Az alábbi petíció és az erre született válasz az uniós intézményi szereplők – különösen a …

3 hozzászólás

 1. 56-ban is a háztetőkről voltak “bátrak”. Pont a Kossuth téren.
  Ez,vajon. Akkoriból maradt meg? Az egyik leszármazottja? Vajon tudja-e,hogy akkor jár jól,ha nem az emberek találják meg,hanem a hatalmi szervek?
  S még ezernyi kérdés.

 2. 1956 forradalom

  (biznisz mára)

  Az „R”reket ropogtatom
  A dobtáras csúzliból!
  Csupán „Brahiból”!
  Mi volt, mi lett?
  Mára gőzöm sincs,
  Mondják, ez kincs!
  Emlékezzünk!
  Mindent kenjünk
  Mit lehet, még rája
  Hazugok bibliája!
  Lett végül belőle!
  Eszméjéhez, semmi köze!
  Mai rikkancsoknak!
  Nem ócska jelmez ez!
  Mi hazugokat jellemez!
  Jól áll, várvédőn a kaftán?
  Nem zavarja, hát aztán!
  Jelmezként magára öltené!
  Kapaszkodna fölfelé!
  Jelszavuk: rajta, Rajta!
  Azt hiszi szamaraknak létra!
  2013-10-24

 3. Sajtóbandita:= Bayer hazug zsótika!

  Mérget karmol a szívekre, gyilkolható hazugságokat köp a lelkekbe, gyilkol, de gyilkossága másoknak lesz tragédiája, rabol, de erkölcsbíró marad, hazudik, de igazság bajnokának ünneplik, s a tömegek népszerűsége öleli körül. Ez az ezerarcú véres bohóc, mérhetetlen arányú zsivány: a demokratikus tömegszerelem legcirógatottabb kedvence: a sajtóbandita!
  Újságíróink igen nagy részének nincs meg a kellő kultúrája, s az ezzel járó morális felelőssége! Erkölcstelen, imfámis, és őrült dolog, hogy erre a pályára rászabadulhasson minden analfabéta, morális hulladék, bomlott idegzetű szerencsevadász. Szabó Dezső Virradat 1921. 02. 06.
  Sajtó: olyan nyilvánosház, hol bérelhető férfiak igyekeznek eladni a politika torzszülött bájait, magukat, és árujukat kelletve. A megrontás fogalmát kimerítve. Ahol bűnözni lehet, büntetlenül, szeméremsértés szemérmetlenül, de nem véletlenül, hanem kizárólag pénzért!

  A sajtó Szabó Dezső író véleménye!
  Ha egyetlen élő képbe tudnánk összetömöríteni mindazt, amit a demokrácia sajtója száz év óta termett, a hazugságnak, perverzitásnak, őrültségnek: az emberi piszoknak olyan minden képzeletet túlrontó arányú eposza hemzsegne előttünk, hogy könnyen az a kérdés támadna föl bennünk, vajon nem az egyéni demokrácia volt e a világtörténelem legőrültebb hallucinációja?
  Gogol

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.